hestemarked.no - Norges Største Hestemarked! [ Hest / Ponni / Hesteutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Ridehesten / Rytter / Webshop / Hestebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]
 
 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund! - E.coli-bakterien.
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hestemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - Generelle forum
 Debatter fra nyhetene
 E.coli-bakterien.
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Neste side
Forfatter Tidligere emne Emne Neste emne
Side: av 4

Bustetrollet

Innlegg: 5546

Skrevet - 12/03/2006 :  23:30:44  Vis profil  Svar med kopi av melding
Hva tror dere om den?

Jeg tror den kommer av uhygienisk kjøkken(feks. at de bruker samme kniv på kjøtt og frukt, samme skjæreplate el.). Pga. at bakterien dør ved 70 grader. Men det er ganske skummelt! Nyresvikt er jo ganske så alvorlig.




Redigert av - Bustetrollet den 12/03/2006 23:31:13

Brun best
» VIP

Norway
Innlegg: 580

Skrevet - 12/03/2006 :  23:41:50  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesideBrun best  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseBrun best  Svar med kopi av melding
men eg lurer på koffor det bare er barn som har blitt syke av det???
Hvil i fred Pacific! Takk for alt.





www.karo-jenten.piczo.com
Gå til toppen av siden

Silje-og-Tindra

Norway
Innlegg: 4435

Skrevet - 13/03/2006 :  00:30:50  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseSilje-og-Tindra  Svar med kopi av melding
Jeg tror -ikke- det kommer fra urene kjøkken. Dersom dette hadde vært tilfelle, hadde langt fler blitt syke og man ville sett tilfeller spredt utover tid - og ikke minst over hele landet. Dette er noe som er plusset opp nå. :-)

Det er bare barn som blir "slått ut" av sykdommen. Voksne kan også få e.coli-smitte, men ikke i så stor grad.
Gå til toppen av siden

Bustetrollet

Innlegg: 5546

Skrevet - 13/03/2006 :  00:36:31  Vis profil  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Jeg tror -ikke- det kommer fra urene kjøkken. Dersom dette hadde vært tilfelle, hadde langt fler blitt syke og man ville sett tilfeller spredt utover tid - og ikke minst over hele landet. Dette er noe som er plusset opp nå. :-)

Opprinnelig postet av Formosissima

Kanskje fordi det er -nå- denne bakterien har plusset opp i kjøttet ;-)




Redigert av - Bustetrollet den 13/03/2006 00:40:26 Gå til toppen av siden

Silje-og-Tindra

Norway
Innlegg: 4435

Skrevet - 13/03/2006 :  01:10:00  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseSilje-og-Tindra  Svar med kopi av melding
Det er svært så urene og ekle vi er vi som kommer fra Oppland og Hedmark, iom. at flertallet av unger kommer derfra - og enda fler fra området rundt Ringebu/Lillehammer/Gausdal - som er et lite området på 10 mil i radius. Fyttikatta for noen griser vi er ;-)

Jeg tror ikke det er en tilfeldighet. Og denne bakterien skal uansett -ikke- befinne seg i kjøttet, så dårlig hygiene eller ikke; den skal ikke være der.
Gå til toppen av siden

carambee

Innlegg: 1699

Skrevet - 13/03/2006 :  01:11:22  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesidecarambee  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adressecarambee  Svar med kopi av melding
Enig Kristine!
Bakteriene dør når maten tilberedes riktig 8stekes el kokes ved høy temp).
men selvfølgelig bør ikke bakterien finnes i kjøttet i utgangspunktet.
at barn rammes kan jo være at de er mindre motstandsdyktige

Intet å kunne er ingen skam, men intet å ville lære er det. Gå til toppen av siden

lino

» VIP

Innlegg: 1752

Skrevet - 13/03/2006 :  11:04:40  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesidelino  Svar med kopi av melding
Voksne rammes også, men de vil som regel kun merke det ved kraftig diaré og oppkast.
Barn vil også få diaré og oppkast, og noen få (selv om det er for mange) vil få nyresvikt.

Jeg tror nok det er grunnløst å hevde det har med dårlig renhold å gjøre. Men at folk ikke steker maten godt nok, tror jeg på.

Liz & Sharmona

http://www.hest.no/blogg/?bid=110
Gå til toppen av siden

Bustetrollet

Innlegg: 5546

Skrevet - 13/03/2006 :  14:10:13  Vis profil  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Det er svært så urene og ekle vi er vi som kommer fra Oppland og Hedmark, iom. at flertallet av unger kommer derfra - og enda fler fra området rundt Ringebu/Lillehammer/Gausdal - som er et lite området på 10 mil i radius. Fyttikatta for noen griser vi er ;-)

Opprinnelig postet av Formosissima

Det kan jo hende at kjøttet som blir solgt i den 10 mils radiusen din har den bakterien. Fordet om den er i Lillehammer trenger den ikke være i kjøttet i Trondheim.



Gå til toppen av siden

Mari^_^

Norway
Innlegg: 7634

Skrevet - 13/03/2006 :  16:22:42  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseMari^_^  Svar med kopi av melding
Jeg tror ikke at det skyldes urene kjøkken. Kunsten er å steke kjøttet godt.

Jeg tror heller at det skyldes urene slakteri, urene slaktedyr og kanskje også noe med fòret til dyrene.

www.hestene.no Gå til toppen av siden

Helle_

» VIP

Norway
Innlegg: 2372

Skrevet - 13/03/2006 :  16:29:16  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesideHelle_  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseHelle_  Svar med kopi av melding
Svar fra Norges Veterinærhøgskole rundt e. coli-bakterien

Tror nok heller det skyldes urene slaktedyr eller slakterier enn urene kjøkken ja..

.:: Helle & Borken::.

Hvil i fred Bjerge<3


Redigert av - Helle_ den 13/03/2006 16:31:19 Gå til toppen av siden

Bustetrollet

Innlegg: 5546

Skrevet - 13/03/2006 :  16:43:58  Vis profil  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Svar fra Norges Veterinærhøgskole rundt e. coli-bakterien

Tror nok heller det skyldes urene slaktedyr eller slakterier enn urene kjøkken ja..

Opprinnelig postet av Helle & Bjerge

Men urene dyr blir kassert. Man får ikke sendt dyr til slakt om det ikke er rent, for ellers et kjøttet innom dritten dødt.

I slakteriene blir det meget strenge regler rundt besøk osv.

Men man kan jo gå så langt tilbake som før dyret er slaktet.



Gå til toppen av siden

Mari^_^

Norway
Innlegg: 7634

Skrevet - 13/03/2006 :  16:51:10  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseMari^_^  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Kopi av melding:
Svar fra Norges Veterinærhøgskole rundt e. coli-bakterien

Tror nok heller det skyldes urene slaktedyr eller slakterier enn urene kjøkken ja..

Opprinnelig postet av Helle & Bjerge

Men urene dyr blir kassert. Man får ikke sendt dyr til slakt om det ikke er rent, for ellers et kjøttet innom dritten dødt.

I slakteriene blir det meget strenge regler rundt besøk osv.

Men man kan jo gå så langt tilbake som før dyret er slaktet.

Opprinnelig postet av Kristine og Rosita



Også urene dyr blir slaktet, bare at eieren får mindre penger for slaktet når det er urent.

www.hestene.no Gå til toppen av siden

Bustetrollet

Innlegg: 5546

Skrevet - 13/03/2006 :  17:15:43  Vis profil  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Kopi av melding:
Kopi av melding:
Svar fra Norges Veterinærhøgskole rundt e. coli-bakterien

Tror nok heller det skyldes urene slaktedyr eller slakterier enn urene kjøkken ja..

Opprinnelig postet av Helle & Bjerge

Men urene dyr blir kassert. Man får ikke sendt dyr til slakt om det ikke er rent, for ellers et kjøttet innom dritten dødt.

I slakteriene blir det meget strenge regler rundt besøk osv.

Men man kan jo gå så langt tilbake som før dyret er slaktet.

Opprinnelig postet av Kristine og Rosita



Også urene dyr blir slaktet, bare at eieren får mindre penger for slaktet når det er urent.

Opprinnelig postet av Mari^_^

Nei, de blir satt i et rom der de må sulte ihjel.

Men seriøst, det er ganske opplagt at de blir slaktet, men som jeg sa, de blir kassert.



Gå til toppen av siden

Lopke

Norway
Innlegg: 5953

Skrevet - 13/03/2006 :  17:42:23  Vis profil  Svar med kopi av melding
Har nettopp snakket med Tante dyrlege som jobber i Mattilsynet og kan hermed bekrefte at ALLE dyr er skitne.. Er det veldig skitennt blir det trekk på pris. Men det blir IKKE kassert.

Derimot tilsølt kjøtt blir kassert..
Gå til toppen av siden

Mari^_^

Norway
Innlegg: 7634

Skrevet - 13/03/2006 :  18:03:32  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseMari^_^  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Har nettopp snakket med Tante dyrlege som jobber i Mattilsynet og kan hermed bekrefte at ALLE dyr er skitne.. Er det veldig skitennt blir det trekk på pris. Men det blir IKKE kassert.

Derimot tilsølt kjøtt blir kassert..

Opprinnelig postet av Lopke



Det var det jeg tenkte meg.

www.hestene.no Gå til toppen av siden

Bustetrollet

Innlegg: 5546

Skrevet - 13/03/2006 :  18:43:58  Vis profil  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Har nettopp snakket med Tante dyrlege som jobber i Mattilsynet og kan hermed bekrefte at ALLE dyr er skitne.. Er det veldig skitennt blir det trekk på pris. Men det blir IKKE kassert.

Derimot tilsølt kjøtt blir kassert..

Opprinnelig postet av Lopke

Jo, er de fæle blir de kassert ja! Men nå vet jeg ikke hvordan du definerer skitent heller da.

Men dette er jo fryktelig utenfor tema da.



Gå til toppen av siden
Side: av 4 Tidligere emne Emne Neste emne  
Neste side
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Snarvei:
 Image Forum 2001 This page was generated in 0.88 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2025 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.