hestemarked.no - Norges Største Hestemarked! [ Hest / Ponni / Hesteutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Ridehesten / Rytter / Webshop / Hestebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]
 
 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund! - Kryssproblem?
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hestemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - Generelle forum
 Hest og helse
 Kryssproblem?
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Neste side
Forfatter Tidligere emne Emne Neste emne
Side: av 2

Tina_Marie

Innlegg: 315

Skrevet - 25/09/2007 :  10:11:31  Vis profil  Svar med kopi av melding
Hei dere

Jeg har nettopp skaffet meg en traverhoppe på 5 år som er varmblodig. Så hadde jeg veterinæren på henne og han fant en svakhet i krysset på henne. Hun halter hver gang jeg rir på henne, men aldri ellers når jeg for eksempel longerer henne eller leier henne på tur. Han kunne ikke si hva dette var, om det var en gammel skade som ikke hadde ordnet seg skikkelig eller om det var mangel på muskler (noe jeg tror det er da hun ikke har blitt brukt til noen ting hele livet sitt). Han trykket liksom på hofta/krysset rett over det ene bakbeinet og da senker hun ryggen og faller på en måte sammen.
Hun har aldri blitt ridd eller noen ting, bare kjørt litt.
Så, hva skal jeg gjøre? Har ikke råd til røntgen og sprøyting og slikt...

Hjelp?

Opal

» VIP

Innlegg: 1101

Skrevet - 25/09/2007 :  12:53:35  Vis profil  Svar med kopi av melding
Innledningsvis; du bør sannsynligvis begynne å spare til behandling av hesten din for det tror jeg ikke du kommer unna desverre.

Det aller greieste hadde jo vært innledningsvis røntgen av ryggen/kryss for å utelukke evt feil i skjelettet.

Om det ikke avdekkes noe der vil jeg anbefale deg å få en kvalifisert equiterapeut til å gå over hesten din og evt behandle dersom det avdekkes ting som h*n kan gjøre noe med.

Vel har jeg hørt og sett hester som har vært svake i ryggen men aldri slik du beskriver. Nesten uansett hvor svak en hest er i ryggen vil den klare å skritte med rytter uten å bli halt.

Det koster å ha hest og man bør alltid kalkulere med uforutsette veterinær/øvrige behandlingsutgifter. Klarer man ikke disse synes jeg man skal tenke seg godt om FØR man kjøper hest.
Gå til toppen av siden

Tina_Marie

Innlegg: 315

Skrevet - 25/09/2007 :  13:17:03  Vis profil  Svar med kopi av melding
Jeg fant dessverre ut dette ETTER jeg fikk henne, og tidligere eier sier de ikke visste om det... Men hvor mye koster røntgen ca av ryggen/krysset?
Og ja, jeg vet jeg var dum som ikke hadde med meg dyrlegen.

Redigert av - Tina_Marie den 25/09/2007 13:27:56 Gå til toppen av siden

Opal

» VIP

Innlegg: 1101

Skrevet - 25/09/2007 :  14:42:32  Vis profil  Svar med kopi av melding
Jeg fikk røntget en stk fot (tok ca 4 bilder) på hesten min og det kom på 750 kr ca (inkl sedasjon). Er veldig greit med røntgen evt ultralyd for da kan man få utelukket så mye som man faktisk ikke kan se fra utsiden.

Vet ikke hvor på kant du bor i landet men forhør deg rundt om det finnes flinke terapeuter der dersom røntgen ikke avdekker noe.

Virker hesten ok ved longering, kjøring, leiing osv re det sikkert ok å holde henne i gang med det til du finner ut av ting.
Gå til toppen av siden

Tina_Marie

Innlegg: 315

Skrevet - 25/09/2007 :  16:28:34  Vis profil  Svar med kopi av melding
Jeg har snakket med Bjørn Løkken på Forus Travbane i Stavanger, og han sa det ikke var mulig å ta røntgen av krysset da det var for tykt så jeg har bestemt meg for å levere henne tilbake til tidligere eier med fullstendig viten om at hun vil bli slaktet. Føler meg veldig urettferdig som gjør dette, men jeg har ikke kapasitet til å ha en hest jeg ikke kan få frisk og jeg er veldig redd for at hun plutselig skal bli dårlig uten ridning og at hun må avlives da. Så jeg har tatt den tunge beslutningen og vil levere henne tilbake, eventuelt sende henne til dyreparken som mat til løvene og de andre dyrene, så slipper jeg i hvert fall tanken på å spise henne selv... Gå til toppen av siden

Lopke

Norway
Innlegg: 5953

Skrevet - 25/09/2007 :  16:40:43  Vis profil  Svar med kopi av melding
Det synes jeg faktisk var en fornuftig avgjørelse.. Gå til toppen av siden

Tina_Marie

Innlegg: 315

Skrevet - 25/09/2007 :  16:48:00  Vis profil  Svar med kopi av melding
Jeg føler meg mer eller mindre jævlig, men vil ikke hun skal komme til noen som driter i at hun har vondt heller.. så jeg lar henne heller slippe for tidlig mot å aldri slippe.. er veldig sikker på at dette kommer til å prege livet hennes i senere tid også, så jeg lar henne gå.. Gå til toppen av siden

T. Boysen

» VIP

Innlegg: 3062

Skrevet - 26/09/2007 :  00:09:57  Vis profil  Svar med kopi av melding
Du har min største medfølelse, og beundring for en avgjørelse som gjør at hesten slipper et liv i lidelse.

Er den forsikret? - Så du kan se deg om etter en ny - og frisk - hest.
Gå til toppen av siden

Don-Pedro

» VIP

Norway
Innlegg: 1049

Skrevet - 26/09/2007 :  02:20:56  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseDon-Pedro  Svar med kopi av melding
Sier gjerne noe ¨frekt¨ nå. Men om man ikke har penger til sprøyting, veterinær osv osv - burde man vel ikke ha hest i første omgang? Skal man sende alle hestene man eier til slakt, for man ikke har penger? Selvsagt enkelte ganger er det lurest å la dem slippe, som kanskje i dette tilfelle, i tilfelle hun kommer tilbake til noen som ikke har mulighet til å ordne opp, og forsetter treningen.

Om hesten er 0 ved longering, men halter ved ridning, så er det vel som du sier, at den må trenes opp - hvordan har du ridd den? Hva med å gi den en ekstra tid og se om det forbedres. Ellers kan man fint selge hesten som selskapshest, om det er muskler og slikt den mangler, men å selge den og vite at den vil alltid ha vondt, ridning eller ei, går ikke! Men det finnes mennesker som har selskapshester og avliver om ikke riktige eier duker opp OM dem også må selge en gang i fremtiden. Risikoen er jo selvsagt til stedet at den kommer i feil hender, men jeg vil tro det går greit om kjøper er fult klar over skaden, om det er en voksen ansvarsfull person.

Jeg holder seg til Stavanger, så vet hvem veterinæren du sikter til er. Hva sa han at burde gjøres da? Ingenting for å finne ut mer?

0 kjangs på at hesten kan bli bra igjen av å skrittes på tur og trenes sakte opp? Det er jo nesten det samme om man setter se på en 3 åring som ikke er innrid, slenger seg oppå og rir, om man går litt over nivå 1 kan hesten for vise ubehag, få skader, i verste tilfelle kroniske livet ut.

Jeg dømmer ikke noe valg her, men spør bare om det er 0 kjangs for at hesten vil bli frisk med opptrening? For det er akkurat DETTE den trenger, var bare kjørt med? Det finnes gode mennesker som tar imot selskapshester, turhester etc, og som ikke bare kaster dem ut døren. Men valget du har bestemt for deg er nok sikkert riktig, jeg synes bare selv om hesten kan fungere uten ridning - så ¨fungerer¨ den, og trenger ikke å bli mat - men igjen, om skaden er det hele tiden, ja da er det noe annet.

Forstår hvor tungt det må være, er IKKE morsomt å kjøpe skadet / syk hest, men en god tankevekker til neste gang, jeg vil bare si lykke til også.

Gud gi meg sjelefred til å godta de tingene jeg ikke kan forandre, mot til å forandre de tingene jeg kan endre og visdom til å se forskjellen. Gå til toppen av siden

T. Boysen

» VIP

Innlegg: 3062

Skrevet - 26/09/2007 :  02:53:26  Vis profil  Svar med kopi av melding
Tipper at denne hesten har en skade i ryggraden, en låsning, en vridning eller kanskje en prolaps (dvs det samme som isjas).
På et menneske kan man behandle en sånn rygg - har selv "knekket og knadd" en del, og latt mine "stakkars" ryggpasienter gjøre øvelser for å styrke ryggmuskene osv.

En mulighet - kanskje - kan være om det finnes en utdannet hestefysioterapeut/hestekiropraktor i nærheten, som kan "stretchng", og kan finne ut hvilken ryggvirvel som er vond - og - igjen kanskje - kan prøve å manipulere den, så den kommer i riktig posisjon.

Men det er stor forskjell å behandle en menneskerygg og en hesterygg.

At hesten beveger seg OK uten belastning på ryggen viser tydelig at det ER en skade i ryggen, og med en hest som skal rides, vil en skadet rygg plage den så lenge den lever.

Og det er ikke alle som har råd til all slags behandling på en hest. Er selv uføretrygdet, og vet hva det vil si å ikke ha råd til "alt" her i verden. Har selvfølgelig sørget for å ha den forsikret, men så har jeg bare trengt veterinær på henne to ganger i hennes 23-årige liv - en gang med en liten kollikk og en gang da hun hadde tråkka på noe, og var halt i hele to dager.... Så jeg er heldig, som har en kjernesunn gammel dame.

Det er mye hest til salgs om dagen, så håper at du finner "den rette" - den er "out there somewhere".

Gå til toppen av siden

Tina_Marie

Innlegg: 315

Skrevet - 26/09/2007 :  10:34:22  Vis profil  Svar med kopi av melding
Jeg forstår poengene deres, men jeg går på skole, bor hjemme, har ingen jobb, men får hele 2800 i barnebidrag, det er alt jeg har å leve av på èn måned, om disse pengene skal holde til en hau med behandlinger som er tvilsomme, blir jeg veldig overrasket. Jeg regnet med å få en hest som ikke var trent (dette var hele poenget med å skaffe seg hest, få en utfordring), og ja, dette ble en utfordring, men også en veldig stor kjangse, som jeg ikke er villig til å ta. Jeg har hatt problemer nok med den forrige hesten. Og jeg har ikke lyst til dette i det hele tatt. Ting skjer, gode og mindre gode, dette er min mindre gode opplevelse numemr 2 på rett over en måned. Jeg kunne veldig gjerne solgt henne som selskapshest eller satt henne opp på den gården jeg har hørt om som tar i mot hester som skal omplasseres eller slaktes. Men jeg er så redd for at hun skal havne hos noen som ikke tar vare på henne slik hun fortjener! Jeg skulle så gjerne vært den personen, men jeg vil heller la henne slippe.... jeg er også redd for at hun skal få vondt senere i livet og måtte avlives da, jeg vet jo ikke en gang om hun har vondt nå... Hester, på lik grense med hunder, har HØY smerteterskel, og jeg vet ikke om hun bare biter i seg at hun har vondt nå også, at hun kanskje har hatt det hele tiden og bare har lært seg å leve med det. Jeg synes hun ser mer og mer plaget ut, vet ikke om det er fordi hun ikke trives eller om det er noe annet.
Jeg har egentlig vent meg til å gå skritteturer med henne og nyte hennes selskap da hun er en livsglad jente som liker å spasere tur ved min side.
Når jeg har ridd henne, har det vært snakk om 5 minutter 2 dager i uka, og i skritt. Har bare så vidt kommet meg på henne før hun får vondt. Og jeg er ikke den tynneste i verden heller, så med mine 78 kilo, blir det for mye for henne.
Men jeg skal ringe til Bjørn Løkken igjen, eventuelt høre om han vet noen andre spesialister i landet som jeg i hvert fall kan ringe til og høre flere mennesker sin mening. Jeg fikk ikke pratet med Bjørn selv. men skal ringe han igjen i dag, så får vi se
Gå til toppen av siden

Tina_Marie

Innlegg: 315

Skrevet - 26/09/2007 :  12:56:00  Vis profil  Svar med kopi av melding
Oppdatering

Jeg snakket med en veldig flink hestekyndig her i området som jegh kjenner godt, Han anbefalte meg å prøve en eller annen hestemassør her som han bruker slev på sine hester. Så i morgen skal jeg opp der han bor med Marthe, og prøve om kanskje massøren kan fikse en ting eller tre. Han har i hvert fall godt rykte på seg og får frem gode resultater. Denne hestekaren jeg kjenner, tror også det heller sitter i beinet eller i musklene, da den ene hoven er slitt nokså mye mer enn den andre. Så etterhvert tenkte jeg at jeg kunne prøve å få tak i en sko som er litt høyere enn den andre for å få dem like høye i hvert fall.
Gå til toppen av siden

T. Boysen

» VIP

Innlegg: 3062

Skrevet - 26/09/2007 :  23:11:47  Vis profil  Svar med kopi av melding
Positivt at du søker råd hos kyndige folk.
En god hestemassør vil sikkert kunne finne ut hvor smerten sitter. Hvis det er i en ryggvirvel, vil det også skape muskelsmerter. Vil gjette på at det sitter i overgangen mellom "ribberyggen" og krysset (Th 12 - L1/2 - en hestemassør vet hva dette betyr).
Det at en hov slites mer enn den andre, er også et tydelig tegn på at det er ubalanse og skjevhet i hesten. Ehh - det KAN da være at den rett og slett har en benlengdeforskjell.

Hvis mennesker har det, vil de også få vondt i ryggen, og man kan rette litt ved å bygge opp en sko..... Bare en forskjell på et par milimetere kan gjøre utslag.

Lykke til! - Uansett hva du finner ut, er jeg sikker på at du tar riktig avgjørelse.
Gå til toppen av siden

Tina_Marie

Innlegg: 315

Skrevet - 27/09/2007 :  09:56:38  Vis profil  Svar med kopi av melding
Det var nettopp det jeg tenkte! Jeg har selv ei venninne som har et bein som er 3cm kortere enn det andre, og hun hadde veldig vondt i ryggen, men det hjalp på henne da hun fikk oppbygget såle på skoen sin. Så jeg prøver ihvert fall. Han tar 350 kroner, så det skal jeg heller ta meg råd til. Så i dag skal jeg opp halv 4 med henne til denne mannen så får vi høre hans konklusjon! Gå til toppen av siden

Ammymy

» VIP

Innlegg: 27

Skrevet - 27/09/2007 :  17:05:37  Vis profil  Svar med kopi av melding
Det er jo kjempe bra om du klarer å "fikse" henne.
Men viss du bestemmer deg for å ikke ha henne lenger så synes jeg ikke du skal slakte henne (viss hesten har vondt så er det kansje det beste) men du kunne jo ha prøvd å selge henne (eller gitt henne bort) til noen som har tid (OG penger) til å ha henne
Gå til toppen av siden

Tina_Marie

Innlegg: 315

Skrevet - 27/09/2007 :  18:58:03  Vis profil  Svar med kopi av melding
Har nå nettopp kommet hjem fra massøren, og han sa at det ikke sitter i skjelettet! Og jeg velger å tro på ham! Han kom frem til at hun har en betennelse i en eller annen muskel "bak-ider" og han skal kna dem opp. Han er veldig flink, heter Jan Erik ett-eller-annet hehe. Jeg velger nå å gi henne en kjangse, prøve noen behandlinger å se hva som skjer videre. Jeg skal i hvert fall skrive under på kontrakten så fort som mulig slik at hun blir helt min! Gå til toppen av siden
Side: av 2 Tidligere emne Emne Neste emne  
Neste side
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Snarvei:
 Image Forum 2001 This page was generated in 3.02 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2018 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.