hestemarked.no - Norges Største Hestemarked! [ Hest / Ponni / Hesteutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Ridehesten / Rytter / Webshop / Hestebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]
 
 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund! - hestehagen..
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hestemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - SnikkSnakk
 Mellom himmel og jord
 hestehagen..
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Forrige side | Neste side
Forfatter Tidligere emne Emne Neste emne
Side: av 9

Tritla4alltid

» VIP

Innlegg: 62

Skrevet - 19/06/2006 :  01:08:02  Vis profil  Svar med kopi av melding
Det er helt sant Kurre.. Har faktisk et par elever selv som har ridd der før... Merkelig sted. Uansett så står jeg på mitt, slik jeg alltid har gjort... Gå til toppen av siden

Goytil

» VIP

Norway
Innlegg: 456

Skrevet - 19/06/2006 :  14:23:55  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesideGoytil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseGoytil  Svar med kopi av melding
bare for og spørre dumt.. og etter og ha kikket i munnen til hesten min i går ved en tilfeldighet..

det står at de ikke bruker bitt for da får hestene vondt i tennene som vokser opp?? sist jeg så etter lå ikke bittet i nærheten av tennene til hesten min.. men for all del, er hesten sterk i munnen sleng på den en hack og håp på det beste.. (for hack er jo heeeelt ufarlig)

og er dekken tortur? skal jeg ta livet av hesten min fordi den fryser hvis den blir våt da?? den blir ikke herda heller! så den skal heller fryse enn og være tørr og varm... jeg kan vel se at en islandshest er mer solid.. men alikevel..

og ikke bruke sal, det er mer tortur enn og bruke det så vidt jeg vet.. siden sal er laget for og utjevne det vi gjør som er unaturlig..

sporer og pisk.. ja jeg vil ikke begynne på det en gang... jeg har pisk på en hest men ikke på en anne, og sporer har jeg ikke brukt for..

jeg er jo også med i en sekt.. akkurat vi er ikke så fanatiske, men det finnes en gjeng nedi her som er helt ville.. de har egne skoler til barna og slipper ikke andre inn..sist jeg var i kirken kom det ei fra denne sekten som tydeligvis hadde flyttet og derfor byttet kirke, stakkars dame når hun finner ut hvor "slappe" de er der.... det går gjetord om hvor fanatiske de er.. det går an og dra en ting litt langt uansett hva man driver med.. det er jo bra at hun vil hestenes beste, men selv det kan bli litt voldsomt innimellom..

det kan bli litt mye av det gode i lengden.. men for all del funker det for henne så la henne holde på.. vi trenger jo ikke ha noe med henne og gjøre (heldigvis) jeg synes kanskje hun skulle tenkt litt mer igjennom formuleringene og bildene på hjemmesiden sin... så folk ikke blir redde.. jeg ble nemlig litt skremt da jeg leste igjennom dette...

så jeg skal fortsette og "torturere" hesten min som jeg alltid har gjort..

mvh Mia..... Gå til toppen av siden

Hanna & Lukas

» VIP

Norway
Innlegg: 908

Skrevet - 20/06/2006 :  20:22:39  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesideHanna & Lukas  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
en ridelærer skal være et forbilde, en lærer, ikke en bestevennine eller en mor.


er det lov å være glad i ridelæreren sin likevel?

www.freewebs.com/hannaoglukas Gå til toppen av siden

jeglikerhester

Innlegg: 68

Skrevet - 23/06/2006 :  19:42:52  Vis profil  Svar med kopi av melding
Vet denne debatten er litt gammel, men fikk lyst til å svare på den likevel. Håper ikke det gjør noe.

Tanken bak Hestehagen, om at hesten skal ha det mest mulig naturlig er jo for såvidt bra. Hater og se når folk misbruker f.eks. pisk og sporer, synes heller ikke noe om at hester står med alt for mange dekken fordi det er fare for at den skal fryse osv. heller. Men det med Hestehagen virket litt drøyt. Har aldri vært der eller noe sånt, så jeg burde vel ikke si noe. Men utifra det jeg har sett og hørt så sier jeg min mening likevel.

Synes nesten det virka litt som en slags sekt, som hadde sine meninger om det meste og som ikke kan høre på noe annet.

Sal: Salen bruker man jo litt for å avlaste hestens rygg og for at rytterens vekt skal bli bedre fordelt. Hvis salen passer, vil jeg nå si det er bedre å ri med sal enn å ri uten. Altså å ri barbak av og til er jo bra for balansen og sånn, men hvis man rir sånn alltid vil jeg nok tro at det er lett å sitte feil og sånn.

Uten bitt: Nå vet jeg ikke hvilket bittløst hodelag de bruker der, men hackamore, er vel ikke akkurat noe som skal brukes av nybegynnere?

Pisk: Blir litt dumt å gå rundt å knekke pisker. Pisken kan selvsagt misbrukes, men den er også fin å ha til korrigering. Ofte er det nok å bare ha med pisken, den trengs ikke alltid å brukes. Og om du skal bruke den, trenger man faktisk ikke å "dælje" løs på hesten heller. De fleste skjønner jo at det blir dyreplageri.

Dekken: Ja, det er unaturlig å bruke dekken på hesten, men det er også unaturlig for mennesker å bruke klær, og bruker vi klær? Ja. Skjønner jo godt at ikke de bruker dekken, for det er jo ikke så viktig for islandshester som har så god pels.
Men tenk på hester som blir trent innendørs, da kan det bli ganske varmt og da kan det jo være greit å klippe dem sånn at de slipper å svette så mye, og da kan det jo også være greit å bruke dekken når den står ute og på stallen sånn at de slipper å fryse. Er i mot dekken når det ikke trengs, men trengs det, så hvorfor ikke? Det er jo ikke akkuart dyreplageri.

Kan godt være det er godt miljø på Hestehagen og snille hester og sånn. Men jeg ville heller ridd et sted hvor jeg kunne lært meg å takle litt forskjellige hester, og ikke bare de som er trent til å bli ridd uten sal og bitt. Tenk hvis du vil litt videre med ridninga senere, og du aldri har ridd noen hester som er litt vanskeligere å takle.
Gå til toppen av siden

JiviDream

» VIP

Norway
Innlegg: 1264

Skrevet - 24/06/2006 :  02:14:12  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesideJiviDream  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseJiviDream  Svar med kopi av melding
Her klarte jeg NESTEN å la vær å svare.. Men bare nesten. Det virker som et ganske rart sted dette her, greit nok, wiii, vi rir ut på tur barbak og med hack, ingenting kan gå gale da.. Jeg må si at jeg terroriserer Jivi, å herre! Jeg bruker pisk, men ikke sporer ettersom at hun da steiler, hun får på seg sal, hodelag MED kryssnesereim når vi skal vi, dekken står hun med når det er kaldt ute, nei huff dette må jeg gi meg med, jeg er blitt helt forferdelig..

Det jeg reagerte litt på var det at Ellen hadde skrevet at hun hadde knekt noen pisker når ungene hadde komt med det. Jeg må si at jeg hadde blitt FLY forbanna om ridelæreren min kom bort til meg og knakk pisken min! Grr.. Flere unger komme på rideskole med pisk, for de ser jo at veldig mange av de som er "de store og flinke" rir med pisk, så da skjønner jeg det. Men at en voksen dame kommer bort og knekker pisken til en unge? SPAR MEG

Og hackamore.. Det var jo litt interessant.. Jeg tør rett og slett ikke bruke det på Jivi i redsel for å klare å knekke neseryggen hennes! Og her sitter det små unger på hestene, uten sal, med hack, som kanskje ikke har så god balanse. Hvis disse da trekker hardt i tøylene for å finne balansen sin igjen, vil ikke da hesten få seg en solid "smekk" i/på neseryggen av hacken? Er det ikke da litt bedre å få et rykk i kjeften?Jeg hadde ALDRI latt en uerfaren unge ri med hack.. ALDRI..

Er litt sinna idag, ble så utrolig frustrert over innleggene til PiratMia eller hva hun nå heter at jeg bare måtte få ut litt frustrasjon

http://www.home.no/krailien Gå til toppen av siden

min_nordlandshest_lucas

» VIP

Innlegg: 176

Skrevet - 17/07/2006 :  20:58:14  Vis profil  Svar med kopi av melding
hestehagen på justvik?

i begynnelsen, virket d veldig bra. men altså... ja, d har vel glidd litt ut kan man si. enig med Goytil jeg (og alle andre som mener d samme). jeg bruker ikke dekken, men jeg har jo nordlandshest, ganske robuste de også. men d kommer jo helt ann på rasen. vi bruker pisk av å til, men jeg sitter ikke å slår hesten hele tiden. men når jeg har prøvd de fleste metoder for å få den til å gå, så et rapp på flanken.
og jeg syns d er litt dumt (visst ikke jeg husker helt feil)så solgte de en av hestene fordi den ikke fungerte som barfothest. og en av de andre hestene fikk skiveutglidning i ryggen på grunn av at den hadde blitt ridd så , mye barback.

og ja alle rir barback (eller, når jeg red der hadde noen av de minste sal)

har ikke noe ønske om å ri i hestehagen igjen. da blir d heller støa, der de kansje er litt vel strenge med hestene, men der har de ihvertfall sal.

Redigert av - min_nordlandshest_lucas den 17/07/2006 21:12:31 Gå til toppen av siden

min_nordlandshest_lucas

» VIP

Innlegg: 176

Skrevet - 17/07/2006 :  21:20:18  Vis profil  Svar med kopi av melding
jeg har bare sett gjennom noen av innleggene og fått med meg at ellen har knekt en pisk.
jeg hadde forlangt og få en ny, pisker er jo ikke gratise de heller.
Gå til toppen av siden

min_nordlandshest_lucas

» VIP

Innlegg: 176

Skrevet - 17/07/2006 :  21:36:48  Vis profil  Svar med kopi av melding
man skal vel ikke slenge så mye dritt om andre, men jeg må si: jeg har ridd der og er ikke fornøyd.

selv om jeg selv av og til tar noen barback turer, så er d jo best for hesten med sal.
d blir litt mye barbak om vinteren kansje, av 2 grunner:
-hendene mine blir så kalde at jeg sliter med å få salen på og av (har nok med hodelaget)
og den andre er: -varmer rompa mye mer enn når jeg har sal:p
(d var kansje litt OT)

men jeg likte hestehagen når jeg begynte å ri der for 3 1/2 år siden. men når jeg slutta i fjor så var d litt.... ja, vet ikke hva jeg skal kalle d. og jeg syns egentlig ikke de hadde så mye uteplass, med tanke på antall hester...

burde kansje ikke si d men klarer ikke å holde d inne: dere skulle sett hingsten i fjor... han var tynn..


Redigert av - min_nordlandshest_lucas den 17/07/2006 21:37:20 Gå til toppen av siden

Speedy As A Bullet

» VIP

Norway
Innlegg: 694

Skrevet - 18/07/2006 :  02:43:24  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseSpeedy As A Bullet  Svar med kopi av melding
Ikke en plass jeg vil identifisere meg med hvertfall! Har lest gjennom hele debatten nå, og PiratMia, er veldig vanskelig og ta deg på alvor.
Sier ting i hytt og gevær som du senere ikke vil stå for når du blir konfrontert med det, og skylder på en dårlig dag. Man har vell samme meninger og ståpunkter uavhengig av hvordan humør man er i?
Du sier også gjentatte ganger at vi dømmer deg og HH, men les litt gjennom dine egne innlegg, så ser du kanskje at du er ikke så fint lite dømmende selv.

Takk for den tiden du delte med meg min engel.. Hvil i fred, min Skriver May <3 Gå til toppen av siden

Liselotte

» VIP

Norway
Innlegg: 296

Skrevet - 18/07/2006 :  13:03:16  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesideLiselotte  Svar med kopi av melding
Vil ikke blande meg for mye her, men... Hva gjør de om hestene er svette på vinteren da? Da hjelper jo ikke den tykke pelsen deres så mye.... Får de ikke engang ett ulldekken/teppe på seg? :S
Haoli <3 Gå til toppen av siden

min_nordlandshest_lucas

» VIP

Innlegg: 176

Skrevet - 24/07/2006 :  22:04:36  Vis profil  Svar med kopi av melding
nope... ikke i d hele tatt, <<hester bruker jo ikke dekken naturlig>> nei, men så pleier jo ikke hestene å løpe seg kjempe svette naturlig (visst ikke de må flykte)
ellens argument på dette er at: er d noen som gjør d med elger,?
nei, men så rir vi ikke på elgen heller... vi måtte vel brukt dekken på elgen visst vi hadde ridd dem og...
Gå til toppen av siden

ulldotten

» VIP

Norway
Innlegg: 232

Skrevet - 25/07/2006 :  12:31:44  Vis profil  Svar med kopi av melding
En hov uten sko er elastisk, den utvider seg når hesten trør ned og trekker seg sammen når beinet løftes. Da oppnås det at blodgjennomstrømningen øker siden hoven fungerer som "ekstra" pumpe. Skor en hesten med en sko som er så stiv at hoven "låses" stopper denne "ekstra" pumpa, og hestens forventede levetid reduseres.

??? hø???

eller
Dette skjer når vi bruker BITT!
Blåmerker i ganen, sårskader på tungen og kinnslimhinnene, gnagsår og trykkskader i munnvikene, på leppene og på utsiden av kinnene, beinpåleiringer på mandibulagrenene (lanene), åpne sår av varierende størrelse på lanene, knusninger i kjeven som leder til bensekvester. (Dette er en løs benbit som er omgitt av dødt vev. Den gir seg til kjenne ved en lokal hevelse som tilslutt åpner seg og danner en fistelgang hvor et blodblandet sekret kommer ut. Denne fistelgangen vil gang på gang åpne seg og lukke seg helt til benbiten kan støtes ut eller opereres bort.)

www.ylli.piczo.com |
ulle kan tulle :P
Gå til toppen av siden

Harneshaug

» VIP

Norway
Innlegg: 1488

Skrevet - 25/07/2006 :  13:47:31  Vis profil  Svar med kopi av melding
Uten at jeg legger meg borti NOE annet eller enig med noen, for det er jeg ikke, er den øverste biten du referer til rett,
Om at hoven pumper opp blodet fra beinet. Pumpeeffekten blir redusert med sko på men å si at den reduserer forventet levetid er vel enda ikke bevist...

Når Gubben er borte driter hestene på plenen Gå til toppen av siden

Flokus

Norway
Innlegg: 1901

Skrevet - 25/07/2006 :  14:13:48  Vis profil  Svar med kopi av melding
Nå fikk jeg lyst til å slippe ut en viss agressjon.. Ny info er lagt ut på hestehagen.no.. FAAAAEEEEEE*!! Får lyst til å kille datamaskinen.. Hu dere Ellen går rundt å sier at bittet er KJEMPEVONDT for hesten, og ligger OPPÅ tenner! ÅÅÅÅRRHH!!!!!..
Ringer det en bjelle?

~AAC~

Savner deg, Bebbi!

Gå til toppen av siden

Kurre

Norway
Innlegg: 2073

Skrevet - 25/07/2006 :  14:36:36  Vis profil  Svar med kopi av melding
Jeg antar at det da betyr at de som underviser på "Hestehagen" ikke greier å hverken tilpasse utstyret sitt slik at det ikke skader hesten og heller ikke greier å lære elevene sine å ri uten å "slite kjeften" av dem og påføre alle disse lidelsene.

Det sier mer om personalet på "Hestehagen" enn det gjør om bitt-bruk generelt.

Hovmekanismen vil bli begrenset noe ved bruk av sko,men for det første vil en korrekt skodd hov ikke bli "sperret2 i den grad og for det andre å si at det reduserer hestens levetid er det reneste svada.

Tull og rør fra ende til annen,men det gjør seg bra som skremselspropaganda.

www.forum-hest.moo.no Gå til toppen av siden
Side: av 9 Tidligere emne Emne Neste emne  
Forrige side | Neste side
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Snarvei:
 Image Forum 2001 This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2024 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.