hestemarked.no - Norges Største Hestemarked! [ Hest / Ponni / Hesteutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Ridehesten / Rytter / Webshop / Hestebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]
 
 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund! - hestehagen..
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hestemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - SnikkSnakk
 Mellom himmel og jord
 hestehagen..
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Forrige side | Neste side
Forfatter Tidligere emne Emne Neste emne
Side: av 9

AnnetteHansen

Norway
Innlegg: 158

Skrevet - 03/04/2006 :  09:42:47  Vis profil  Svar med kopi av melding
Lurer på hva fri tilgang på grovfor\høy har med NH å gjøre??? Og sånt får tilskudd for å drive undervisning... Ja, ja... Gå til toppen av siden

Mari^_^

Norway
Innlegg: 7634

Skrevet - 03/04/2006 :  10:08:04  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseMari^_^  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Vi praktiserer Natural Horsemanship. Dette innebærer at vi lærer og tolker hestepsykologi, og at hestene lever mest mulig i pakt med et naturlig liv med fri tilgang til gress/høy og store utearealer.


Ok, det med hestepsykologi er greit, men det der med fri tilgang til høy skjønner ikke jeg heller... Er jo mange som "praktiserer" det, så da driver de automatisk med NH de da eller?

www.hestene.no Gå til toppen av siden

Wulfi

Norway
Innlegg: 495

Skrevet - 03/04/2006 :  11:20:08  Vis profil  Besøk %s1%s hjemmesideWulfi  Svar med kopi av melding
"Alle BARN bruker hjelm?"
Hva med de voksne da?

"Vi bruker ikke bitt, pisk, sporer, dekken eller jernsko på noen av hestene våre."
Ehh... På bildet ser da ut som de har bitt i allefall? Men hjelm har de ikke....

Det stedet virker fullstendig useriøst synes jeg.
Min nye hjemmeside: http://wulfi.piczo.com Gå til toppen av siden

Silje-og-Tindra

Norway
Innlegg: 4435

Skrevet - 03/04/2006 :  12:04:09  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseSilje-og-Tindra  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
(Jada,damen sier de ikke gjør det,men de selger hester derfra også,stemmer det.)

Opprinnelig postet av KurreStemmer det. Svigers eier en derfra og har en annen på prøve (eller skal ha en på prøve) ;-)
Gå til toppen av siden

PiratMia
» VIP

Innlegg: 13

Skrevet - 10/04/2006 :  12:45:08  Vis profil  Svar med kopi av melding
dere har vel ikke fått med dere alt dere? jeg er elev på hestehagen justvik, så om det er noe dere lurer på, så bare spør ;)

den debatten på hest.no er useriøs! så ikke bry dere om den, har blirr litt bedre i det siste, siden småungene har sluttet å blande seg så veldig..


ska prøve å svare på noen av spørsmålene som allerede er skrevet:

"Fnise
Vi snakker her om en dame som går ut offentlig og hevder at hesten deres fikk kolikk fordi "den hadde snust opp en råtten fisk og spist den".

Jah...."

det er faktisk sant! hunden hadde gravd ned en råtten fisk (husker ikke helt hvor, på banen eller noe) og så hadde odin tydlighvis funnet den, og spist den.. så fikk han kolikk da.. og døde. det er veldig merkelig ja, men merkelige ting skjer! har sett at hunden har løpt rundt å gnagd på noe som lignet på en fisk..

" "Alle BARN bruker hjelm?"
Hva med de voksne da?

"Vi bruker ikke bitt, pisk, sporer, dekken eller jernsko på noen av hestene våre."
Ehh... På bildet ser da ut som de har bitt i allefall? Men hjelm har de ikke....

Det stedet virker fullstendig useriøst synes jeg."

voksne bruker også hjelm.. har vel ikke tenkt seg om på den når hu skreiv detbadebildet mener du? hesten har ikke bitt, men bitløst hodelag.. litt utydelig bilde, men jeg tror fjaler bruker hackamore versjonen..
og hjelm og vest bruker vi ikke når vi bader.. tviler på at det er så mange andre som gjør det?


" er det sant at alle rir barback der?
gjerne fortell din mening om stedet..?
å si fra om det er en tråd om emnet fra før."

ja, vi rir barbakk, men det er valgfritt, vi kan bruke sal om vi vill.

" Kopi av melding:
Vi praktiserer Natural Horsemanship. Dette innebærer at vi lærer og tolker hestepsykologi, og at hestene lever mest mulig i pakt med et naturlig liv med fri tilgang til gress/høy og store utearealer.Ok, det med hestepsykologi er greit, men det der med fri tilgang til høy skjønner ikke jeg heller... Er jo mange som "praktiserer" det, så da driver de automatisk med NH de da eller?"

neida :P syns også den va rlitt rar, men sikkert så folk skjønner litt av hva det innebærer.


kan svare på mere siden..

ERROR: dette inlegget kan være skrevet rett fra levra, selv om levra noen ganger burde holdes for seg selv!
Redigert av - PiratMia den 15/04/2006 11:46:10 Gå til toppen av siden

Eva V

» VIP

Norway
Innlegg: 2178

Skrevet - 10/04/2006 :  13:44:02  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseEva V  Svar med kopi av melding
Nei, dette høres veldig ut penny-klubb aktig ut. Personen bak dette virker å ha et veldig svart-hvitt syn på verden når hun automatisk stempler sal, bitt, dekken, sko, pisk og sporer som torturmidler. Jeg ville ihvertfall ikke vært syk hest/hest med rygg/hovproblemer der oppe... Også lurer jeg litt på hvor trygt det er å sette unger opp på hester som aldri blir straffet og får dermed så og si gjøre som de vil?
Gå til toppen av siden

Flokus

Norway
Innlegg: 1901

Skrevet - 10/04/2006 :  14:06:27  Vis profil  Svar med kopi av melding
Enig!

Vi begynte først å ri hesten for 1000 år siden (kanskje mer), tror ikke hu derre dama der at hesten har forandra musklaturen og formene etter at vi begynte å sitte på dem?
Gå til toppen av siden

Flokus

Norway
Innlegg: 1901

Skrevet - 10/04/2006 :  14:10:56  Vis profil  Svar med kopi av melding
Åååh! Jeg skulle ha sett den reportasjen! :-( Gå til toppen av siden

Eva V

» VIP

Norway
Innlegg: 2178

Skrevet - 10/04/2006 :  14:37:33  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseEva V  Svar med kopi av melding
Det kan du hvis du går på nrk.no på nett-tv, på norge rundt 21. januar 2005.

Det er forsåvidt en god tanke bak senteret, men det blir litt for fordømmende for min smak. Stor fan av den gyldne middelvei. Å ha rideskole hester på utegang og oppfordre elevene til å tenke naturlig hestehold er bare positivt, men det blir litt for spesielt med forbud mot sal og bitt og dekken.

Hadde jeg vært i 12-13års hadde jeg syntes det hadde vært kjempegøy å frese rundt i skogen på ponnier uten sal og bitt (syntes forsåvidt det er gøy ennå, men jeg kan nå ihvertfall ri "vanlig også :P), men det er ikke alle hester som kan ris på denne måten. Unger burde lære å ri forskjellige hester, ikke bare 100% barnevennlige islendinger i trygge omgivelser. Ellers kan de får seg en ubehagelig overraskelse når de en gang begynner å ri utenfor de trygge omgivelsene i skogen og på litt heitere hester. Derfor syntes ikke senteret bør være "rideskole", kanskje mer et aktivitets senter.

Gå til toppen av siden

PiratMia
» VIP

Innlegg: 13

Skrevet - 15/04/2006 :  11:44:41  Vis profil  Svar med kopi av melding
tja.. flere svar:

" Nei, dette høres veldig ut penny-klubb aktig ut. Personen bak dette virker å ha et veldig svart-hvitt syn på verden når hun automatisk stempler sal, bitt, dekken, sko, pisk og sporer som torturmidler. Jeg ville ihvertfall ikke vært syk hest/hest med rygg/hovproblemer der oppe... Også lurer jeg litt på hvor trygt det er å sette unger opp på hester som aldri blir straffet og får dermed så og si gjøre som de vil?"

hun stempler det da ikke automatisk som torturmidler, hun bruker ikke det ordet engang, hun har jo drevet med hest lenge, og funnet ut at det ikke er nødvendig med alt det utstyret, og hestehagen begynte egentlig med et barfot prosjekt, men så har det utviklet seg etterhvert... og yndlingjavascript:insertsmilie('')
rynke shesten min hadde faktisk ryggproblemer, men den fikk hjelp mot det, fikk fri heile sommeren istednfor å være på rideleir.. jeg tror Ellen sa det skyldtes salbruk.. men jeg er ikke helt sikker på det.. nå er han hvertfall helt fin igjen! :) og om en hest blir syk så får de da behandling! tror du ikke ellen passer på hestene sine du da?
og det er ikke sant at hestene aldri blir straffet, men den strengeste straffen er vel litt skarp stemme. og hestene gjør ikke som de vil, det er veldig gode hester, avlet på gemytt og alt det der... istedefor å straffe hesten når den gjør noe galt, roser vi den når den gjør noe bra! på den måten vil hesten gjøre noe bra, for da får den ros! men om vi bare straffer den, blir den vrang, fordi den vet ikke hva den skal gjøre for å få rytteren fornøyd!


" Enig!

Vi begynte først å ri hesten for 1000 år siden (kanskje mer), tror ikke hu derre dama der at hesten har forandra musklaturen og formene etter at vi begynte å sitte på dem?"

jeg kan ikke vite hva ellen vet, men hu er ikke helsprø sånn som dere tror
*himle*


"
Det er forsåvidt en god tanke bak senteret, men det blir litt for fordømmende for min smak. Stor fan av den gyldne middelvei. Å ha rideskole hester på utegang og oppfordre elevene til å tenke naturlig hestehold er bare positivt, men det blir litt for spesielt med forbud mot sal og bitt og dekken.

Hadde jeg vært i 12-13års hadde jeg syntes det hadde vært kjempegøy å frese rundt i skogen på ponnier uten sal og bitt (syntes forsåvidt det er gøy ennå, men jeg kan nå ihvertfall ri "vanlig også :P), men det er ikke alle hester som kan ris på denne måten. Unger burde lære å ri forskjellige hester, ikke bare 100% barnevennlige islendinger i trygge omgivelser. Ellers kan de får seg en ubehagelig overraskelse når de en gang begynner å ri utenfor de trygge omgivelsene i skogen og på litt heitere hester. Derfor syntes ikke senteret bør være "rideskole", kanskje mer et aktivitets senter."


altså hetehagen er en tre år gammel rideskole, i begynnelsen, når debattene startet, og før stedet var skikkelig igang, lo alle av ellen og sa at "det går da vel ikke ann det der! det er jo helt umulig!" men ellen dreit i disse kommentarene, og fortsatte, og nå er hestehagen sånn som den er, uten jernsko, bitt, dekken, pisk og sporer.

hvorfor uten sko?: fordi hesten ikke er født med sko på beina! meningen er å ha det så naturlig som mulig for hesten, og da passer ikke sko inn. MEN noen av hestene ble litt sårbeinte, derfor begynte ellen å ta på boots.
de faller avogtil av, og det ble litt strevsomt.
og mange av hestene sklei på glatta om vinteren, så derfor bruker hestene sko om vinteren, men ikke jernsko, de bruker plastikksko! med brodder. plastikkskoene er mye lettere enn jernsko, og jeg tror de også er mer bevegelige. de hestene som er sårbeinte, får den behandlingen de trenger. (kan være noe feil inni her altså! jeg er ingen ekspert!)

hvorfor ikke bitt?: da ellen var ung og hadde sin egen hest, red hun ofte med bare et tau rundt halsen på hesten, siden hesten spyttet ut bittet. jeg vet ikke helt hvorfor hun bestemte seg for å bytte til bittløst, men det er mange dyrlegerapporter som viser synlige skader fra vanlig bruk av bitt. dessuten er det heller ikke naturlig for hesten å ha en jernstang inne i munnen! Ellen prøvde ut dette med bittløst og hack, og dette går utrolig bra! i et forum for litt mer voksne og seriøse ryttere, foregår den samme debatten, bare litt mer seriøs! der var det en kvinne som sa at hun hadde hatt en hest, som hadde vært helt umulig å leie med bitt. jeg husker ikke alt fra innlegget, det var noe som kom opp når jeg snakket med ellen. men uansett, hesten var en veldig vanskelig hest, og mange rådet henne til å selge den! hun hadde hørt noe om dette bittløst greiene, og prøvde det ut på hesten. dette gikk helt strålende, og hesten er en utrolig skjønn og snill hest. det som var galt var at den ikke likte bittet. den damen hadde også to andre hester, og hun prøvde bittløst på dem også. de hestene var veldig greie fra før av, og veldig gode i konkurranser tror jeg. men hun merket at de var _bedre_ når hun prøvde bittløst på dem! dette har jeg hørt ganske nylig da, men ellen sa hun hadde fått inn flere slike historier... og Ellen var utrolig glad! for som hun sa selv: "Endelig! begynner dette jeg har jobbet for i tre år! å "husker ikke ordet"" men uansett, Ellen har jobbet i tre år for å greie dette prosjektet! og Endelig begynner det å vise seg at ellen hadde faktisk rett...

Hvorfor ikke dekken?: igjen er vi inne på det med NH, å ha hesten så naturlig som mulig.. jeg vet godt at det er umulig for alle hester og ikke bruke dekken, men på hestehagen har vi ikke dette, ettersom islandshestene er skapt for å greie seg i kulda. hestene har et fettlag i pelsen som gjør at de holder varmen, og det er sagt noe om at dekken forhindrer hesten i å holde varmen naturlig, altså blodsirkulasjonen eller noe sånnt...

hvorfor ikke pisk og sporer?: fordi vi ikke TRENGER pisk og sporer, det er kunn hjelpemidler, men har du kontroll på hesten trenger du som regel ikke dette. hestene på HH er så snille, at du ikke trenger dette... hva er vitsen i å ha noe man ikke trenger? dessuten kan en ung jente som ikke helt vet hva hun gjør, lett skade en hest med pisken eller sporene!

og om en ny elev kommer med pisk, så brekker ikke ellen den! *himle med øynene* hun bare forklarer at her på hestehagen bruker vi ikke pisk, så du kan bare legge den igjen hjemme nestegang!


nå ble dette et langt innlegg... :S :P kan sikkert skrive noe mere siden, og det kan godt være jeg har skrevet noe helt feil oppi der! jeg er ikke ekspert, jeg snakker bare rett fra levra!

ERROR: dette inlegget kan være skrevet rett fra levra, selv om levra noen ganger burde holdes for seg selv! Gå til toppen av siden

Silje-og-Tindra

Norway
Innlegg: 4435

Skrevet - 15/04/2006 :  12:09:19  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseSilje-og-Tindra  Svar med kopi av melding
Er ikke grunnen til at Ellen ikke rir med sporer at hun selv sporet en hest til blods en gang? At man selv gjør en ting betyr ikke at alle andre gjør det - kanskje hun heller skulle lært seg korrekt sporebruk før hun dømmer alt nord og ned?

Og PiratMia, det er greit at du forsvarer Ellen, men om du tar en kjapp titt på debatten på hest.no, så ser du at en del av svarene dine motstrider det Ellen selv svarer - for eksempel angående pisk-knekkingen. For det sier hun nemlig at hun gjør ;-)

Det er nesten litt rørende å se Ellens lakeier hisse seg opp hver gang noen stiller konstruktive spørsmål.

(Og når fikk dekkenbruk noe med NH å gjøre? o_O)
Gå til toppen av siden

Tonje_

Norway
Innlegg: 841

Skrevet - 15/04/2006 :  12:26:58  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseTonje_  Svar med kopi av melding
Dette ble jo nesten litt morsjomt det.. hihi
Men helt enig med dere andre her..
Men jeg ville ikke dratt dit.. Virker som et merkelig sted..

Ikke ri fortere enn skytsengelen din kan fly
-Tonje-
Gå til toppen av siden

Flokus

Norway
Innlegg: 1901

Skrevet - 15/04/2006 :  12:47:52  Vis profil  Svar med kopi av melding
Er natural horsemanship plutselig ikke bruk av dekken?.. Da tror jeg jammen meg at hu Ellen kan mer enn Pat Pirelli!

(NOT)

Ringer det en bjelle?

~AAC~

Savner deg, Bebbi!

Gå til toppen av siden

AnnetteHansen

Norway
Innlegg: 158

Skrevet - 15/04/2006 :  13:53:39  Vis profil  Svar med kopi av melding
Hack er da ikke spes mildt om det brukes av en utrenet rytter... Kan være skummelt i en alt for hard hånd... Gå til toppen av siden

Mari^_^

Norway
Innlegg: 7634

Skrevet - 15/04/2006 :  14:04:04  Vis profil  Klikk for å se %s1%'s MSN Messenger adresseMari^_^  Svar med kopi av melding
*Riste på hodet* Merkelig sted.
www.hestene.no Gå til toppen av siden
Side: av 9 Tidligere emne Emne Neste emne  
Forrige side | Neste side
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Snarvei:
 Image Forum 2001 This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2024 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.