hestemarked.no - Norges Største Hestemarked! [ Hest / Ponni / Hesteutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Ridehesten / Rytter / Webshop / Hestebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]
 
 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund!
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hestemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - SnikkSnakk
 Mellom himmel og jord
 brems?

MERK: Du må være registrert for å kunne sende et svar.
For å registrere, klikk her . Registrering er gratis!

Skjermstørrelse:
Brukernavn:
Passord:
Format modus:
Format: FetKursivUnderstreketGjennomstrek VenstrejustérSentrertHøyrejustér Horisontal linje Sett inn linkSett inn e-postSett inn bilde Sett inn kodeSett inn sitatSett inn liste
   
Melding:

* HTML er AV
* Forumkode er PÅ
Smileys
smil [:)] stort smil [:D] cool [8D] rødme [:I]
tunge [:P] ond [):] blink [;)] klovn [:o)]
sort øye [B)] åtter [8] rynke [:(] sjenert [8)]
sjokkert [:0] sur [:(!] død [xx(] søvnig [|)]
kyss [:X] godkjent [^] mislike [V] spørsmål [?]

  Kryss av her for å inkludere signatur fra din profil.
    

E M N E      H I S T O R I K K
mariie. Postet - 09/01/2006 : 21:36:33
hva syns dere om og bruke brems på hestene for og få dem til og stå rolig når de blir skodd, raspet tenner o.l.?
15   S E N E S T E      S V A R    (Siste først)
Cathriine Postet - 04/01/2011 : 10:55:18
Er det noen av dere som har erfaringer med å bruke brems på hest? Jeg har selv bare sett det i bruk en gang, på Jarlsberg Travbane. Da var det er vetrinær som brukte den. Jeg hadde bare hørt om brems før det, men når jeg så den hesten ble jeg bare ennå mer i mot bruk av brems!

Jeg leste en gang en artikkel om brems i bruk på hest. Og der ble det forklart at brems gjør så vondt for hesten at grunnen til at den står i ro er fordi hesten blir paralysert av smerten det gir.
mariie. Postet - 10/01/2006 : 21:52:42
siterer Peer Werner Vogel's bok -Natural Horsemanship:

Kopi av melding:
Tro meg det er fullt lovlig i Norge!jeg vil kalle det sosialt akseptert dyremishandling. Mulen er et av de mest sensitive og ømfintelige punktene på hesten, og dette gjør selfølgelig vanvittig vondt! Hesten konsentrere seg bare om den intense smerten og "glemmer" at den feks er redd for beina sine. Prøver den å røre seg vrir man bare hardere til, og til slutt nærmest paralyserers hesten av smerte. De fleste hestene blir stående som lammet av smerten, mens andre går amok. Resultatet er at hester som er blitt bremset av hovslager eller vetrinær, blir som regel livredde når de kjenner lukta av dem. De som bremser hester sier som oftest til sin unnskyldning at dette utløser endorfiner i hjernen, kroppens eget morfin, og at hesten ikke kjenner smerten fordi den får en slags rus som sløver den ned. rus er normalt behagelig og avslappende fordi den får en slags beroligende og smertedempende virkning. selv om det er en snev av sannhet i det som påstås, vil jeg allikevel si at det er tull og tøys. ved brå smerte for eksempel ved beinbrudd , lammer først sjokket, og man føler som regel ikke så mye fordi sjokket også utløser endorfiner. men så etterhvert er ikke det nok, å så siger smerten på. Dersom smerten kommer gradvis, tar det lang tid før kroppens eget forsvar trer i kraft. og bremsen virker ikke sånn plutselig, det blir bare mer og mer smertefult. typiske smeertreaksjoner hos hesten er at den begynner å svette og sjelve. og ved langvarig smerte sløves den å blir deprimert. etter at bremsen fjernes, vil det være naturlig at den først er nummen, for så igjen få store smerter når lammelsen går over. Tenk okm noen tok ei diger knipetang å tok tak i overleppa de hver gang du rørte på deg. De fleste av oss hadde stårtt musestille med svetten sprutende fra pannen.


er helt enig i det han skriver her. syns det er helt logisk. jeg ville aldri tillatt noen og bremse hesten min, uansett hvor vill å gal den var.
Bustetrollet Postet - 10/01/2006 : 15:53:42
Det er det samme om du tar et tau, sånn passe tykt, og et hammer skaft. Så bare bruker du det istede for det man kjøper. Så hvem som helst kan bruke det. Synes det er litt synd egentlig.

Vi kan jo sammenligne det sånn at du feks. har vondt i lilletåa. Da kan du klype deg selv i feks. kinnet for og ha vondt i kinnet, som overdøver vonden i lilletåa.
Lopke Postet - 10/01/2006 : 15:51:17
Jepp det er brems Mari^ ^
Mari^_^ Postet - 10/01/2006 : 15:33:23
Er brems sånn at man surrer en løkke rundt leppa eller noe? Da dyrlegen skulle undersøke hingsten sa han at han brukte brems, og da brukte han et instrument og la press på overleppa...
carambee Postet - 10/01/2006 : 13:25:06
Prøver å tenke som så at, jeg ikke vil påføre hesten noe slags påvirkning jeg ikke vil ha selv.
Og den bøye armen bak som politi og sånne bruker, vil jeg ikke bli påført, selv om jeg hadde brekt beinet og måtte ligge i ro.

Jaja, vet at jeg tenker logisk og vet at de skal hjelpe meg å bli frisk, men fordet.
Villle iallefall prøvd alt annet enn brems, men det gjør vel de fleste før de tar den i bruk håper jeg
Lopke Postet - 10/01/2006 : 12:57:12
brems GJØR vondt... det har dyrleger bekreftet. Det er jo derfor de slutter med å vike imot (det de nå holder på med) litt det samme som hvis en opprører får armen vrenget rundt/opp på ryggen (benyttet av politi) det gjør vondt og den andre personen har full kontroll..

nei takk tror jeg Lopke tenker :)
Natalie_S Postet - 10/01/2006 : 12:40:13
Brems skal aldri brukes på mine hester, vondt eller ikke vondt (ingen har spurt hestene hvordan det føles, men jeg velger å tro at det ikke er særlig behagelig), da får jeg heller bruke tid på å lære dem å takle de ulike situasjoenene, lære dem at det ikke er farlig.
carambee Postet - 10/01/2006 : 12:27:07
Over her påstås det at det ikke gjør vondt for hesten når den blir bremses.
Nei, tror heller jeg sier meg enig med Lopke om at all konsentrasjon blir rundt denne smerten.
Har alltid syntes at brems er forferdelig.. men noen ganger ser kanskje folk det som nødvendig...
AnneSpotGinaOgHuldra Postet - 10/01/2006 : 11:56:35
Liker heller ikke brems.. Men da vi måtte raspe den ene hesten i høst, mente dyrlegen at han ikke ville få det til uten.
( Fikk jo ikke satt sprøyte i hesten, så kunne ikke bedøve han heller), så da ble dette en siste utvei, siden at dyrlegen ble surere og surere, og hesten likedan. Ikke noe jeg ville brukt ellers, ved skoing foretrekker jeg heller å bruke ekstra lang tid, selv om han ikke vil stå i ro.
Lopke Postet - 10/01/2006 : 07:58:08
Kopi av melding:
Hva er brems?

Opprinnelig postet av linodet er et instrument.. et håndtak med en løkke.. så stikker du overleppa til hesten gjennom løkka og tvinner rundt. til sist strammer den om hesten leppe at all konsentrasjon er rundt denne smerten. Ble mye brukt før, men jeg håper og tror at dette er avtagende..
Eikdokka Postet - 10/01/2006 : 02:19:40
Jeg liker ikke bremsing selv, uansett om det er i leppa,øret eller hva det måtte være.
Har sett alt for mange hester som blir redd for mulen sin osv. pga. bruk av brems.
Jeg velger heller et lite stikk på halsen til hesten enn bremsing for å si det sånn. Eikdokka rykket ikke i huden en gang sist dyrlegen satte sprøyta. Men da er det snakk om rasping av tenner eller andre 'medisinske inngrep'.

Når det kommer til bruk av bremsing under rensing av sår, skoing e.l. er det helt uaktuelt for meg. Jeg har hester som klarer å stå i ro under rensing av sår, skoing og andre slike ting. Hvis de er nervøs eller redd er det bare tid som skal til for å løse det problemet, jeg vil heller bruke tid på å lære hesten å ikke være redd enn å bremse eller dope i slike situasjoner.
Deftonah Postet - 09/01/2006 : 22:51:29
Det gjør ikke vondt for hestene OM den brukes riktig. Når den strammer rundt leppa, så sender kroppen til hesten ut et slags beroligende middel, som gjør at hesten som oftest blir avslappet. Dette fungerer også på mennesker. Prøv og se etter neste gang du ser en nervøs person, at hun/han tar seg til leppa veldig ofte, og 'holder' på med den, Som oftest lettere å legge merke til hos små barn, da de ikke er helt bevisst på hvordan man oppfører seg blant folk.. :P

Men igjen, det er ikke farlig på hestene, selv om det ser vondt ut, man må huske på at de er litt mer hardhudet enn oss, så å sammenligne den styrke som trengs for å vri leppa på den med å gjøre det samme på et menneske, blit litt feil.. ;)
lino Postet - 09/01/2006 : 22:50:50
Hva er brems?
TORHILD Postet - 09/01/2006 : 22:18:13
Hos oss bruker den ene skoeren brems på vanskelige hester ved skoing osv. Synes det er ok om den blir brukt på en fornuftig måte, så lenge hesten da står stille og skoingen kan utføres på en trygg og behagelig måte både for hest og skoer. Blir hesten mer redd og nervøs av bremsen, ser jeg ikke noe poeng i å bruke den. Da må kanskje heller hesten dopes...

Også om hesten har feks et sår på foten og nekter å stå i ro, kan brems være aktuelt. Du kan ikke dope en hest flere ganger daglig eller i mange dager på rad, og hva gjør du da når såret MÅ vaskes og stelles?

 Image Forum 2001 This page was generated in 0,17 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2024 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.