hestemarked.no - Norges Største Hestemarked! [ Hest / Ponni / Hesteutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Ridehesten / Rytter / Webshop / Hestebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]
 
 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund!
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hestemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - Generelle forum
 Sikkerhet
 er det farlig å ri under svangerskapet?

MERK: Du må være registrert for å kunne sende et svar.
For å registrere, klikk her . Registrering er gratis!

Skjermstørrelse:
Brukernavn:
Passord:
Format modus:
Format: FetKursivUnderstreketGjennomstrek VenstrejustérSentrertHøyrejustér Horisontal linje Sett inn linkSett inn e-postSett inn bilde Sett inn kodeSett inn sitatSett inn liste
   
Melding:

* HTML er AV
* Forumkode er PÅ
Smileys
smil [:)] stort smil [:D] cool [8D] rødme [:I]
tunge [:P] ond [):] blink [;)] klovn [:o)]
sort øye [B)] åtter [8] rynke [:(] sjenert [8)]
sjokkert [:0] sur [:(!] død [xx(] søvnig [|)]
kyss [:X] godkjent [^] mislike [V] spørsmål [?]

  Kryss av her for å inkludere signatur fra din profil.
    

E M N E      H I S T O R I K K
mayellen Postet - 30/03/2008 : 18:55:55
nå har jeg lest rundt over alt.. eg ca 2.5 mndr på vei, å jeg hører noe forrsjellig ca hver dag når det gjelder rinding å graviditet. er det noen her inne som vet om det er farlig eller ikke?
15   S E N E S T E      S V A R    (Siste først)
T. Boysen Postet - 30/08/2008 : 00:08:32
Vi mennesker er altså gravide i 9 mndr. De første ukene "vet" man jo ikke OM man er gravid, og de fleste rir ganske som vanlig - INNTIL den dagen man får "blå prøve". Først DA er det noen som kanskje må ta hensyn pga. medisinske problemer. Men ellers er en graviditet stort sett grei, ihvertfall opptil minst 5 - 6 mndr. Da ligger fosteret meget vel beskyttet, og en rytter brekker heller et bein enn at man aborterer.
Man må SELVFØLGELIG ta hensyn til sin tilstand OG det dyret man velger å sette seg opp på...

kenyelgen Postet - 22/08/2008 : 23:55:04
Min hest tok ikke hensyn, den var " i farta" som vanlig!! Tror heller den hadde benytta sjansen om jeg viste noen tegn på usikkerhet! Men det er en ganske så heit hest da. Men vi rei og kosa oss til siste stund!
stall-lynghaug Postet - 11/05/2008 : 22:04:17
bruk sunn fornuft g vær ekstra flink til å lytte til kroppen din.Jeg ridde til jeg var 7 mnd på vei,da begynte det å bli ubehagelig. Men jeg tror at hadde det vært i dag jeg ble gravid, hadde eg nokk ikke ville ha ridd så lenge,og i såfall kun på en veldig rolig hest hvist jeg i det hele tatt skulle ri.
J.Sandbakk Postet - 06/05/2008 : 21:42:12
Kopi av melding:
Enig med royal x,man må føle seg bekvem med å ri selv. Hester er vare dyr og merker lett om man er usikker..da kan de og begynne å oppføre seg anneledes.. Min hest er ganske heftig,stor med mye bukk og motor. Jeg hadde en regel for meg selv at viss jeg begynte å bli redd,så jeg ikke kunne sette hesten på plass ved behov (kan jo ofte komme litt ekstra protester før man blir enig..) eller følte at jeg "mistet" tyngdepunktet mitt,da skulle jeg slutte å ri! Men om man føler seg trygg der oppe er det super trening:)

Opprinnelig postet av kenyelgenEnig med deg at man skal være forsiktig dersom man føler seg utrygg. Men hvem vet om ikke din hest hadde reagert slik min gjorde da den skjønte at jeg var gravid, han var så forsiktig at han knapt turte å røre seg da jeg satt på ryggen
kenyelgen Postet - 16/04/2008 : 20:29:21
Enig med royal x,man må føle seg bekvem med å ri selv. Hester er vare dyr og merker lett om man er usikker..da kan de og begynne å oppføre seg anneledes.. Min hest er ganske heftig,stor med mye bukk og motor. Jeg hadde en regel for meg selv at viss jeg begynte å bli redd,så jeg ikke kunne sette hesten på plass ved behov (kan jo ofte komme litt ekstra protester før man blir enig..) eller følte at jeg "mistet" tyngdepunktet mitt,da skulle jeg slutte å ri! Men om man føler seg trygg der oppe er det super trening:)
Royal-X Postet - 13/04/2008 : 01:08:20
jeg er gravid og rir ikke. har ikke ridd i det hele tatt - fordi jeg VET, skjer det noe og barnet dør så vil jeg blir utrolig sint på meg selv og hesten. antakeligvis vil jeg aldri kunne ri mer heller. jeg vet mange som rir - og flott at de klarer det liksom. men jeg har salt på hesten min å leid han bort til ridehuset, og tilbake igjen - fordi jeg ikke klarte det. var ei som rei dressur for instruktør her for noen uker siden på stallen vår, gravid i 5 mnd. hun ramla av så det smalt etter.... tror det gikk bra med alle tre (kjenner henne ikke, er ikke oppstalla her), men tror hun fikk seg en støkk!

Jeg gjør mye annet med hesten min da - er der hver dag. longerer han, går på leieturer og børster og koser i mange timer. men nettoppridningen overlater jeg til andre.

man er ganske priviligert når man skal få et barn - er ikke alle som får denne muligheten heller... jeg skjønner jo at jeg kan kjøre utfor med bilen min eller slike ting, men føler ikke at det er helt det samme...

konklusjon: det må bli opp til den enkelte hvilket valg en tar. jeg gleder meg veldig til september/oktober når jeg kanskje kan begynne å skritte litt rundt med han og noen kan passe vogna ved siden av ridebanen :)
T. Boysen Postet - 12/04/2008 : 06:12:44
OK - "normalt drektige folk" kan utføre set meste av normal aktivitet.
Man er ikke "sjuk" hvis man er gravid.
Men HVIS man føler ubehag - skal man selvfølgelig ta hensyn.
lene og diesel Postet - 12/04/2008 : 00:46:59
Må bare legge til at jeg tror Pan ble avlivet i nidten av desember 98 eller januar 99. Mener å huske at han ble tatt kort tid etter Hårek kom til Holtan. Han kom 4.desember 1998.:)
J.Sandbakk Postet - 04/04/2008 : 18:37:50
Nei, har ikke kjøpt hestene enda, bare avtalt å kjøpe dem. Får dem ikke før til sommeren, holder nå på å pusse opp stallen for å gjøre det klart til de kommer. Så du at jeg har skrevet i gjesteboka di ang. når Pan ble avlivet? Tenkte det var bedre å ta det der og ikke ta opp plass her på forumet
T. Boysen Postet - 04/04/2008 : 02:53:21
Hmmm - fant ikke noen hester på ditt navn i Hestelista, men kanskje de står på noen andre?
Uansett - lykke til med å ri - FORNUFTIG - under ditt svangerskap.
J.Sandbakk Postet - 02/04/2008 : 16:42:29
He, he, du har full kontroll over Nordlandshestene skjønner jeg Bildene må nok komme fra meg ja, men kan ikke huske at jeg har sendt dem. Men jeg var med i avlslaget (husker både deg og hestene dine) i flere år så det var nok i den forbindelse.

Jeg har fått tak i to Nordlandshopper og det får holde i første omgang tror jeg Skal avle på disse og et av de første føllene skal datteren min kjøpe (hun sparer for harde livet nå) så hesteflokken vil øke noe etterehvert ja. Skal kjøpe hestene sammen med pappa som er vel så ivrig som meg, han mener vi skulle hatt enda flere hopper men jeg tror det er best å begynne i det små.
Jeg husker ikke når Pan ble avlivet men skal finne det ut og sender deg da en melding. Har det nedskrevet men ikke her hjemme.
T. Boysen Postet - 02/04/2008 : 03:28:32
Skal vi se - Pan f. 19. mai 1986, e. Bjartmar 117/Stella 253. Rød m/lysere man og hale, kastrert før -89.
Født hos A. Olsen, solgt 30.6.87 til J. Sandbekk - begge Fauske.
Har også to fine bilder av ham. - Kanskje de er fra deg?
Så joda - jeg har ham i kartoteket...
Ehh - kan du si når han måtte avlives, for da får jeg også det med i mine opptegnelser over ca. 2000 nl-hester.
Vet alt om å savne en spesiell hest, siden mor til min Sunniva, Pernille, var heeelt spesiell. Hun døde i 1994, 29 år gammel. Nå er min snille, gamle dame 24 år, og hun er "sin mors datter" - med kloooke øyne, og VET når hun må ta hensyn til sin rytter. Ja, jeg red på henne da jeg var gravid i 1992, og hun "visste" at hun måtte ta hensyn til meg, gikk pent og stødig, aldri noe tull.
- Si fra hvis du vil ha en ny nl-hest.....
J.Sandbakk Postet - 01/04/2008 : 17:13:32
Han het Pan, var født i 1986 og e. Bjartmar 117 og Stella 253. Men han ble aldri registrert så spørs om du har hørt om han. Han ble født og vokste opp på Fauske i Nordland, jeg kjøpte han som 1 åring og hadde han til han måtte avlives for ca 10 år siden pga problemer med hofta. Savner han fremdeles, helt spesiell hest
T. Boysen Postet - 01/04/2008 : 01:03:12
Hesten din merket sikkert at du var gravid (det lukter av hormonendringer), og var rett og slett så klok at han ville ta hensyn til deg.
Hva het han? Kanskje jeg vet hvem har var.
Kan underskrive på at nl-hester er kloke.
J.Sandbakk Postet - 31/03/2008 : 19:30:02
Jeg må bare fortelle hva som skjedde da jeg var gravid og skulle ri min snille og ganske veloppdragne Nordlandsvallak, det gikk fint den første tiden men sa plutselig nektet han å løpe med meg på ryggen. Han var (er dessverre død nå) godt dressert så jeg skjønte ingenting. Det rare var at han ikke viste noen tegn til irritasjon, tvert imot virket han like glad og fornøyd som vanlig. Men han nektet plent å løpe, fikk han kun til å trave sakte.
Jeg hentet min bror og fikk han til å sette seg opp, jeg ville se om hesten min var halt eller noe. Straks broren min satte seg opp var han den gode gamle hesten min igjen, broren min kunne både trave og galoppere og hesten var ivrig etter å løpe slik han brukte å være. Men da jeg satte meg på igjen skjedde nøyaktig det samme, han skulle bare rusle sakte rundt.
Jeg er overbevist om at det var pga at jeg var gravid han ikke ville løpe med meg, at han ikke mente det var bra for meg... Det var ikke pga vekten min dersom noen ser for seg en svær, tykk gravid dame ;o) Jeg veide ikke stort mer enn vanlig på det tidspunktet, tidlig i svangerskapet.
Konkusjonen er at jeg selv ikke tror det er farlig å ri under svangerskapet, men dessverre var ikke hesten min enig

 Image Forum 2001 This page was generated in 0,16 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2024 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.