hestemarked.no - Norges Største Hestemarked! [ Hest / Ponni / Hesteutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Ridehesten / Rytter / Webshop / Hestebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]
 
 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund!
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hestemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - Generelle forum
 Sikkerhet
 Ri uten hjelm?

MERK: Du må være registrert for å kunne sende et svar.
For å registrere, klikk her . Registrering er gratis!

Skjermstørrelse:
Brukernavn:
Passord:
Format modus:
Format: FetKursivUnderstreketGjennomstrek VenstrejustérSentrertHøyrejustér Horisontal linje Sett inn linkSett inn e-postSett inn bilde Sett inn kodeSett inn sitatSett inn liste
   
Melding:

* HTML er AV
* Forumkode er PÅ
Smileys
smil [:)] stort smil [:D] cool [8D] rødme [:I]
tunge [:P] ond [):] blink [;)] klovn [:o)]
sort øye [B)] åtter [8] rynke [:(] sjenert [8)]
sjokkert [:0] sur [:(!] død [xx(] søvnig [|)]
kyss [:X] godkjent [^] mislike [V] spørsmål [?]

  Kryss av her for å inkludere signatur fra din profil.
    

E M N E      H I S T O R I K K
Frida1992- Postet - 20/03/2008 : 20:24:42
Jeg skjønner IKKE hvorfor folk rir UTEN hjelm? hva er vitsen?
Plutselig skjer det noe, og da var det dumt man ikke hadde hjelp. Uansett hvordan hest/ponni du har, kan alltid noe skje.
Og spesielt de som er ridelærere osv. som rir uten hjelm. Hvorfor gjør du det foran ''små'' ridejenter som tror det er kult å da ri uten? siden treneren gjør det. De er jo et forbilde for mange unge jenter og gutter!

Er det noen her som gjør det? hvorfor gjør du det?
15   S E N E S T E      S V A R    (Siste først)
Tinkalis Postet - 15/09/2008 : 10:04:29
Jeg har ridd uten hjelm en eneste gang, det var en kald vinterdag og jeg hadde pakket meg veldig godt inn med luer etc. Og da tenkte jeg ikke over at jeg hadde glemt hjelmen, jeg hadde jo noe på hodet... Gjett om jeg fikk meg en støkk da jeg kom hjem og skulle løsne hakereima... det var jo ingen der. Hadde min mor sett meg denne dagen hadde jeg ikke fått ridd på flere uker...

Ellers er det kun når vi skal ta konfirmasjonsbilder etc at hjelmen ikke er på hodet her på gården. Og da står det alltid en person rett utenfor kamerabildet i tilfelle ulykka er ute. Man vet aldri aldri aldri...
Tremill Postet - 14/09/2008 : 17:37:21
Men hva med de som rir dressur på høyt nivå? De rir jo ikke med hjelm!! Ja jeg vet at hesten alltid er i full kontroll osv men likevel da? det kan gå galt!
spoff Postet - 09/08/2008 : 23:05:01
Kopi av melding:
<klipp>

Det er et FAKTUM at forsikringsselskaper ikke utbetaler erstatning hvis en rideskade skjer og rytteren ikke har hjelm.

Opprinnelig postet av T. Boysen

Er du sikker på det? Det er selvfølgelig ingen god grunn til å ikke ri med hjelm, men i de formene for ulykkesforsikring som jeg har eller har hatt, har dette aldri vært presisert. En annen ting.. Du kan jo få en ulykkesforsikring som er et tillegg til rytterlisensen. Så lenge det finnes hestesport som tillater at man rir uten hjelm, så kan ikke jeg et at denne forsikringen ikke gjelder disse grenene av den grunn. Enste form for notis jeg har sett i forhold til hestesport er hvorvidt feltritt og da terrengdelen regnes som risikosport eller ei. Og risikosport dekkes vanligvis ikke. Men ikke alle forsikringsselskaper betegner feltritt som risikosport.
T. Boysen Postet - 09/08/2008 : 03:58:44
Æsj - nå forsvant NOK et innlegg!

Sa noe om at hvis et BARN rir, så MÅ det ha en hjelm som passer. Da heller en sykkelhjelm en en ridehjelm som ikke passer.

Det er et FAKTUM at forsikringsselskaper ikke utbetaler erstatning hvis en rideskade skjer og rytteren ikke har hjelm.
Katta88 Postet - 08/08/2008 : 23:42:57
Jeg har en eldre vennine som red mye uen hjelm til hun en dg falt av hesten og brakk yggen på 3 plasser. Hun ble lam fra hofta og ned, men er tøff og rir ennå, men med mye mer sikkerhet enn den gang.
Har en annen "vennine" som rir uten hjelm. Hun sier hun har mista den, men det er ikke sant. Noen ganger er ho så idiot at ho tar med seg ste-dattera på nesten 3 år ut på ryggen til hesten og kan ri på tur i flere timer med jenta forran seg på samme hest. Jentungen har da heldigvis hjelm, men ikke ho andre. Grunnen til at jeg vet at ho ikke har mista hjelmen sin er fordi jentungen bruker den. Det vil da si at hjelmen er altfor stor til jentunge. Første gangen jeg var på tur med de sammen falt hjelmen ned i ansiktet på ungen bare hesten gikk. Det ble siste gangen jeg red med min "vennine". Syns det er helt syk at folk kan finne på sånt. Uansett hvor snill hesten er. Hesten til "vennina" mi er ikke så veldig stabil heller. Bare helt plutselig kan han ta kjempe hopp bortover. Kan ikke skjønne at ho tør å gjøre det ho gjør. Barnefaren vet ikke åssen hesten er for han har ikke sett hva hesten kan gjøre så han lar dama si ta med hans unge på tur.:(
Caeles Postet - 06/08/2008 : 22:12:22
Jeg har både Christy Beauford, Champion, GPA og Samshield, men får og har alltid fått vondt i hodet når jeg blir varm.

Jeg avskyr å ha noe på hodet når jeg konsentrerer meg og svetter, enten det gjelder hue, caps eller hjelm.

Når man har salen som arbeidsplass, synes jeg det viktigste må være å føle seg komfortabel. Om andre irriterer seg over at JEG ikke har hjelm på hodet, ser jeg det som deres problem ikke mitt.

Jeg er ansvarlig for meg når jeg setter meg opp på en hest og ingen andre. Hvis jeg setter meg opp på en hest jeg ikke anser som trygg, vil det alene være MITT ansvar hvis jeg skulle falle av. Jeg kan ikke skylde på andre fordi jeg var dum nok til å sette meg opp.

Slik mener jeg også det er når det gjelder hjelm. -JEG er ansvarlig for mitt hode, både når det går godt og mindre godt.

Moralprekener kan jeg godt leve uten. De pleier som regel å likne hverandre og ikke opplyse meg om noe jeg ikke var klar over i forveien. Jeg tror for de meste disse prekenene virker som en slags "maktdemonstrasjon" for sine ytrere.

Personlig synes jeg det er større og viktigere sikkerhetstiltak en akkurat ridning med hjelm. Etter min oppfattelse, er det ingenting som kan måle seg med kunnskap og erfaring for å øke sikkerheten når man holder på med hest.

-Det er vel også en grunn til at det ikke er hjelmpåbud i en del dressurklasser.....


T. Boysen Postet - 06/08/2008 : 03:30:08
Ja da, spoff - jeg vet godt at "go`hjelmen" fra 1970 ikke er etter dagens forskrifter. Mitt poeng var at denne hjelmen liksom sitter så godt på hodet og er behagelig å ha på seg. Bruker den bare hvis jeg skal ut på en liten rusletur (med hjelper, siden jeg rett og slett ikke tør å ri alene pga. min ryggmargskade) - og ellers bruker jeg høyst moderne hjelmer, kjøpt for bare et år siden.

Det var bare et slags svar til hun som får "vondt i hodet" av å bruke hjelm - og da er det vel et hakk bedre med et "gammalt skall" - enn "ikke-noe skall" - utenpå skallen....

Som fysioterapeut har jeg - dessverre - behandlet mer enn en pasient med hodeskader, for å si det sånn. Sunnaas sykehus ville være en nyttig arbeidsplass for folk som ikke bruker hjelm, og der har jeg jobbet.....

spoff Postet - 05/08/2008 : 23:49:01
Kopi av melding:
Ikke for å "moralisere", men det finnes en del ulike typer hjelper nå, så kanskje det finnes en som passer til ethvert hode.
Har selv hatt en del hjelmer i årenes løp, men "go'hjelmen" min kjøpte jeg i 1970. Den er sliten og fæl, men har aldri vært "kræsja", så jeg bruker den av og til enda. Den verste hjelmen jeg har kjøpt, var en såkalt feltritthjelm. Den ligger på loftet....

<klipp>

Opprinnelig postet av T. Boysen

Men tilfredsstiller egentlig en hjelm fra 1970 kravene til å være en godkjent sikkerhetshjelm? Det er godt mulig den er absolutt fin og flott i forhold til dette punktet, men jeg minnes plastikkpottene, ala engelske showhjelmer, man hadde på 80-tallet, og ser ikke for meg at 70-tallshjelmene var særlig bedre. Jeg vil jo si det at skal man først være kosekvent hjelmbruker, så må vel poenget også være å bruke en hjelm som har sin fullverdige funksjon.

Det skal også sies at det anbefales å bytte ut hjelmen, ikke bare når den har vært utsatt for harde støt. En hjelm som f.eks. er gammel, har vært gjennom hard vær og mye sollys vil etterhvert også få et materiale som ikke lengre nødvendigvis stiller de krav man ønsker. Selv om den ikke nødvendigvis har gått i bakken..
T. Boysen Postet - 05/08/2008 : 03:14:32
Ikke for å "moralisere", men det finnes en del ulike typer hjelper nå, så kanskje det finnes en som passer til ethvert hode.
Har selv hatt en del hjelmer i årenes løp, men "go'hjelmen" min kjøpte jeg i 1970. Den er sliten og fæl, men har aldri vært "kræsja", så jeg bruker den av og til enda. Den verste hjelmen jeg har kjøpt, var en såkalt feltritthjelm. Den ligger på loftet....

Jeg har hatt en del funksjonshemmede ryttere i årenes løp, og noen - få - har ikke kunnet bruke hjelm, da de fikk panikk av å ha noe sånt på hodet. Har da konferert med pårørende og henvisende lege om "fritak fra hjelm" - og ridd rolig på bane, med ekstra hjelper ved siden.

Mange sykler uten hjelm, har man sett, men vil tro at på motorsykkel er hjelmbruk nærmest 100%.
Caeles Postet - 04/08/2008 : 01:25:53
Kopi av melding:
Det er litt komisk å lese om hvor påståelige enkelte er med hjelmbruk, og at de ALLTID bruker hjelm. Og så klikker man seg inn på VIPen til folk, og det første man møter er nettopp et bilde uten hjelm

Angående hjelmbruk har det aldri vært påbudt med hjelm i heste-Norge generelt. De reglene som finnes rundt om er enten lokale stallregler eller konkurransereglement i de sammenhenger man er i konkurranse. Man ja, jeg støtter fullt ut hjelmbruk. Men man skal også være klar over at sikkerhet er så mye mer enn og bare ha hjelm på hodet. Jeg er enig i at hjelmen er viktig, men jeg ser så mye andre ting som er vel så skummelt. Og som man bør ta hensyn til.. Noen ting så enkelt som "hva med å tenke litt i forkant, og faktisk unngå skumle hennelser som utgjør at det var kjekt at man hadde hjelm på hodet". Selvfølgelig ikke en erstatning av å ri med hjelm, men en vel så viktig tankegang. Det er faktisk masse annet man kan skade, enn bare hodet.. Selv om hodet selvfølgelig er veldig sentralt.

PS: Siden jeg vet kommentaren kommer, så har jeg periodevis ridd litt uten hjelm selv. Av den grunn at jeg synes hatten følger med når man skal ut å starte middels. Og med en hest som ikke alltid har plantet alle fire på bakken, så synes jeg det var bedre å bli trygg på, og tørre å ri, en slik hest hjemme, før jeg faktisk kunne risikere å oppleve det på en oppvarming på konkurransebanen. Kanskje ikke så veldig logisk, og en risiko å ta. Men med en hest man heller aldri har falt av, og man både ser ann dagen og omgivelsene man rir i, så kan dette være vel så viktig treningssak som noe annet. Om det er det man skulle se som en bekymring..

Opprinnelig postet av spoffNå som alltid skriver du innlegg som duger!
Personlig rir jeg med hjelm når jeg synes det trengs, ellers skåner jeg hodet mitt for pine og rir uten. Jeg er fullstendig klar over at forsikringsselskaper kanskje ikke dekker fullt ut hvis man rir uten hjelm, men jeg får og har fått siden jeg var 12 (dvs 20 år, hjeeeeeeeeelp jeg er gammel) hodepine av å ri med hjelm. Jeg har vært i CT for å finne ut av hvorfor, men til ingen hjelp.
Forbillede eller ei, Charles Barcley sa det best synes jeg: "I'm played to play basketball, not being a role model...."
Jeg ble pålagt å være "de unges" forbilde da jeg var 15 år, også de som var eldre enn meg, bare fordi jeg var flink..... Jeg trives ikke med å være noens forbillede, jeg vil bare ri.
Please la jeg passe på mitt hode, så kan andre passe på sine!!!!!!!
Jeg er hverken uintelligent eller taltentløs selv om jeg rir uten hjelm når jeg finner det trygt.
_Amanda_ Postet - 12/06/2008 : 23:11:19
er det like ille å ri uten hjelm på shettis? må kunngjøre at jeg rir ofte uten i strak gakopp på marken, barbak og uten grime enganng:/ med bukkesprang og alskens morosaker. bør jeg slutte med det? jeg bruker hjelm også da. særlig nå i det siste. jeg har aldri ridd uten hjelm for å være kul:) heller motsatt - nixi for jeg liker ikke det å være kul på hest for da flauer hesten deg ut som bestilt hahaha..... jeg syns hjelm er bra å di gangene jeg ikke har den er retteslett glemsomhet og latskap og for at det er deilig å kjenne vind i håret
HesteHeidi92 Postet - 10/06/2008 : 18:22:23
Her rir de aller fleste med hjelm. Og tror neppe noen her ser opp til ridelærerene, de er ikke så gode.
Men jeg driter i om de rir med eller uten hjelm. Rir de uten så er de dumme, så da er det likegodt om de skader seg mener nå jeg.

Jeg rir med hjelm jeg, er et selvfølge det.
Tassen4Ever Postet - 03/06/2008 : 20:26:26
For ikke lenge siden falt jeg av hesten og slo hodet. Jeg fikk vondt i det, men det gikk over.

Jeg er overlykkelig over at jeg !"slapp unna" med et hoftebrudd, og ikke hjerneskader i tillegg..
T. Boysen Postet - 03/06/2008 : 03:35:26
Lov og lov - men jeg mener å ha fått med meg at hvis du blir skadet av fall fra hest, og ikke har brukt hjelm, så har ihvertfall DE fått med seg at hjelm er påbudt...!

Og - selvom dette ikke er sesongen for refleks - så er også forsikringsselskapene svææært oppmerksomme på om rytter har brukt refleks eller ikke - hvis/når en ulykke skjer.

Jeg har en skikkelig "antikvitet", nemlig en ridehjelm fra 1970. Men når jeg nå rir, låner jeg min datters nyinnkjøpte....
Kristin_r Postet - 31/05/2008 : 13:59:50
For øyeblikket vet jeg ikke om jeg noensinne kan ri igjen.. skadet nakken i et fall fra hest.. MED hjelm!

Ellers har jeg fått 5 hjernerystelser når jeg har falt av hester.. alle gangene med hjelm.. Hadde det vært uten, hadde jeg vel hatt hjerneskader nå tenker jeg..
Har alltid ridd med hjelm, men den ene gangen jeg glemte å feste hakereima, hadde selvfølgelig den snille, trygge, 19år gamle tidligere grand prix dressurhesten jeg red fått betennelse i kjeven, og tok en 18-20 bukkesprang i full galopp før jeg til slutt falt av.. og hjelmen falt, dermed; hjernerystelse..

VI KAN IKKE FORUTSE NOE. IKKE SATS NOE DU IKKE HAR RÅD TIL Å MISTE.

 Image Forum 2001 This page was generated in 0,14 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2024 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.