hestemarked.no - Norges Største Hestemarked! [ Hest / Ponni / Hesteutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Ridehesten / Rytter / Webshop / Hestebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]
 
 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund!

farger på hest og utstyr...

Utskrift fra: MIX - for Hest og Hund!
Emne URL: http://mix.hestemarked.no/topic.asp?TOPIC_ID=3967
Utskrift den: 24/05/2018

Emne:


Forfatter: Anette&Ali&Aurello
Emne: farger på hest og utstyr...
Postet den: 17/10/2004 15:44:15
Melding:

Satt nettopp og kikka i hööks katalogen, og ser at de setter sammen alt mulig tenkelig utstyr i samme farge, slik at hest og rytter kan matche.. Blei jo litt inspirert da, det ser jo veldig flott ut alt sammen :) (unødvendig kanskje, men har man litt penger til overs er det jo moro..)

Hvilke farger synes dere passer til de forskjellige "hestefargene"? Og tenker du på farge når du skal kjøpe nytt utstyr?

Svar:


Svar forfatter: Eva V
Besvart den: 17/10/2004 16:02:53
Melding:

Tenker på farge når det gjelder lærutstyr, syntes ikke det er så fint med forskjellig farger på læret, selv om det egentlig ikke har noe å si :P Så jeg har alt i svart. Hesten er brun med svart man og hale, og jeg syntes det passer fint med svart da.

Har ikke så mye å si når det gjelder "accessories", men jeg syntes ihvertfall ikke at rødt passer til røde hester.

Tenker ikke så mye på matching av alt utstyr, men jeg ser noen gjør det, og det ser ganske fint ut :) Syntes spesielt det er fint med mørkegrønt/svart på mørke hester. Alt utstyr i babyrosa er jeg litt mindre begreistra for, blir altfor barbiete, hehe.


Svar forfatter: Silje-og-Tindra
Besvart den: 17/10/2004 16:13:35
Melding:

På sorte hester synes jeg det er stilig med brunt/havannah lær, og okergult, lilla eller creme.
På brune hester er det finest med sort lær og okergult, lilla eller marine.
På skimle hester funker alt :-)
På palomino er det finest med brunt lær og marine eller okergult. (Kommer an på om det er mørk eller lys palomino)
Fuks kommer helt an på om det er mørk eller lys.

Jeg liker ikke pastellfarger som rosa og lilla.


Svar forfatter: Skogstroll
Besvart den: 18/10/2004 10:53:21
Melding:

Har man en hest som passer til det (skimmel, pinto, svart, borket , blakk el) så synes jeg det er nyyyyyydelig med brunt lær, messingspenner og tilbehør i babyblått eller rosa..
Lekkert :D


Svar forfatter: Ullsokken
Besvart den: 18/10/2004 22:56:19
Melding:

Måtte le litt når jeg så de sidene der alt matcher i Hööks-katalogen . Jeg syns ikke det ser så bra ut. (Skal ikke nekte for at jeg gjerne er litt sær.)

Har en helt svart hest, og alt passer jo til svart. Jeg foretrekker dog svart, hvitt, grått, marine, grønn, vinrød, royalblå, rød..
..når det gjelder farger/mønstre jeg styrer til de grader unna, kan jeg nevne: pastellfarger *grøss*, mønster man blir svimmel av å se på, glitrende farger (nei til gullpassepoil, eller hva det nå heter).

Når jeg kjøper nytt utstyr tenker jeg til en viss grad på fargene, jeg kjøper jo ikke noe jeg ikke liker.
Lærartikler liker jeg best svarte med sølvspenner, uten for mye dill på. Er enig i at havanna/brunt lær ser bra ut på svarte/mørke/hvite hester!
I fjor fikk jeg med en ny brun trainers-sal til min "eks-fòrhest", fattet aldri hva det var med den salen, jovisst var den DEILIG å sitte i, men den farget av! DET var rart.. trodde det ville gå over, men neida!


Svar forfatter: jalla
Besvart den: 19/10/2004 15:32:16
Melding:

Til fjordingen min har jeg en rosa og lilla grime, og den er kjempesøt Tror det er bilde av Ronja med den på, på vipen min.

Ellers liker jeg og "skjemme" bort hesten med farger. Farger er gøy! Hesten er brunblakk, og passer det meste.
Visst er det stilig de i høøkskatalogen, men slik matching er ikke helt min greie...

Av lær har jeg svart sal og svart hodelag, begge med messingspenner. Synes det er finest når det er samme farge på læret, men når det gjelder schabraker har vi kvit, mørkeblå, grå, grønn og en vinrød. Men den vinrøde er nok finest

På mørke hester synes jeg det er fint med kontrastfarger. mørke hester med mørke farger synes jeg blir litt kjedlig, men det er nå min mening da..


Svar forfatter: Anette&Ali&Aurello
Besvart den: 19/10/2004 22:13:40
Melding:

Hehe, etter at jeg så denne fargesamlinga i hööks katalogen, så har jeg lagt merke til hva andre gjør. Det er jo faktisk sjelden å se folk som har brun sal og svart hodelag osv...! Om det er bevisst er jo ikke sikkert da. Og har heller ikke sett rød hest med rød sjabrak :) Festlig...

Pastell er ikke helt min favoritt, men er jo enig i at f.eks lyseblått kan være fint. Litt sukkersøtt med rosa kanskje?
Holder en knapp på off-white jeg :) og svart.

Hva med rød hester da? Hvilke farger synes dere passer til den fargen? Holder på å kjøpe utstyr til min nye hest...


Svar forfatter: Silje-og-Tindra
Besvart den: 19/10/2004 22:26:13
Melding:

Grønt passer til rødt. Disse fargene er maksimum av hva du kan få mht. kontraster. Marine er også litt stilig da ;-)


Svar forfatter: jalla
Besvart den: 19/10/2004 22:35:50
Melding:


Okergult/gul til mørke hester er stilig;)

Til rød hest kan det være fint med grønt, eller med kvit. Kvit passer det meste! Unntatt kvite hester kanskje..


Svar forfatter: Silje-og-Tindra
Besvart den: 19/10/2004 22:38:33
Melding:

..og unnatt møkk :-P


Svar forfatter: Surfinbird
Besvart den: 19/10/2004 23:09:10
Melding:

Hmm.. Hesten min er "lyserød".. Har kjøpt vinrødt til henne, det ser hun super ut i! Nå er hun sånn lys da, og litt gul-aktig også. Hun kler også lyseblått og hvitt, mørke blått, grønt, brunt.. Hehe.. men syns hun er skikkelig søt i sine nye vinrøde ting

I lær syns jeg hun kler både mørke brunt og svart.. tror ikke det gjør noe å ha lysebrunt heller.. Nå har jeg brune beskyttere og brunt hodelag, men svart dressur sal. Det kræsjer=( Men men.. får vente til jeg får råd til noe mer=p


Svar forfatter: Real Storm
Besvart den: 20/10/2004 01:07:58
Melding:

Når det gjelder lær liker jeg absolutt best brunt lær, og spenner skal være sølvfarget. Er også litt svak for kongeblå, marineblå, sort, brunt, beige, burgunderrød, grått og hvitt til hestene mine(lys brunblakk og lys rødblakk)

Ene har standardfarger hvitt og kongeblått, og andre hvitt og marine:)

Styrer lang unna rødt, grønt, babyblå og rosa, gult, og lilla.

Skal kjøpe ny sal snart, den blir nok svart, men det som kan være lurt hvis du vil matche hodelagene med salen, er å kjøpe lærfarge hos din nærmeste salmaker. Funker ikke på "lakkerte" hodelag.


Svar forfatter: Ellbell
Besvart den: 20/10/2004 12:19:28
Melding:

Hei hei.
Farger er tøft. Tenker litt på å matche, men praktiserer det dårlig.
På stallen der jeg har mest tilhørighet(dog langt unna) har vi alltid hatt forskjellige farger til forskjellige hester og vi ble vedlig vant til det. I ettertid hadde jeg aknskje valgt noe annet en grønt til en orangebrun hest men...
Rødt er fint på skimmle og mørke hester. Blått passer stort sett til alle, spes fint på skimmel kanskje?
Til Thirla har jeg på en måte gått inn for blått og lysegrått. Knæsj blåfarge er fint til pelsen hennes. Hun var rød på stallen der hun sto før så jeg har noen utvaska rød sjabraker og sånnt men ja ja. Lysegrønt og grønt generelt er i hvertfall den siste fargen jeg ville valgt til en orange hest...Venninna mi gjorde det, og utstyr er utstyr så.
Ellbell&Thirladyret


Svar forfatter: Ullsokken
Besvart den: 20/10/2004 22:17:20
Melding:

quote:
Hehe, etter at jeg så denne fargesamlinga i hööks katalogen, så har jeg lagt merke til hva andre gjør. Det er jo faktisk sjelden å se folk som har brun sal og svart hodelag osv...!
Originally posted by Anette83Når vi snakker om Hööks-katalogen.. Sjekk hodelaget: "Pullback-hodelag", som er på den tredje siden med hodelag. Hodelaget er brunt på bildet, og tøylene svarte (hehe).


Svar forfatter: Anette&Ali&Aurello
Besvart den: 20/10/2004 23:12:27
Melding:

Haha, er det sant? snakk om å motsi seg selv da! Nå skal jeg jammen sjekke :)


Svar forfatter: AnnaogTommy
Besvart den: 22/10/2004 11:59:59
Melding:

heyhey!!=D

har pinto jeg;) har nesten bare mørke blå ting til ham og til stevne har ejg hvit shabrak med blå og rød stripe:) skal kjøpe likt ullteppe (blått med hvit og stripe i kanten;) ellers har jeg brunt utsyr med messing spenner;) bob passer det kjempe bra!!:) lille ponnisen min sin!:)


Svar forfatter: HanneBF
Besvart den: 22/10/2004 12:00:42
Melding:

Syns egentlig at det med matching er ganske ut jeg. Bortsett fra hvis jeg skal på stevne seff, da er det jo hvitt eller creme, eller skal ha time eller no,er det greit å se litt all right ut. Ellers er det kanskje en vinrød sjabrack,og f.eks ,2 forskjellige bandasjepar, bellegg foran bandasjer bak,omvendt eller bellegg alle bena, eller bare rett og slett 4 forskjellige bandasjer (+ kopper uansett foran) alt ettersom hva som ligger nærmest.

Så lenge hestens ben er beskyttet er det det samme for meg, men skal ikke nekte for at det er stilig med marine sjabrack til marine bandasjer.

Det eneste som alltid matcher hos meg uansett trening,individuell trening eller stevne er messing detaljene. Messing spenner,stigbøyler,sporer,bitt,detaljer på pisken,spenner på gjorden osv!
For det er jo ikke no fint å blande messing og sølv!!!

Lykke til videre med matchingen.

Klemz


Svar forfatter: Vibeke & Dixie
Besvart den: 22/10/2004 23:33:31
Melding:

Heisann
Syns det er fint å matche farger, tenker selvfølgelig på hva som passer til ponnien før jeg kjøper det.
Jeg liker lyseblå og rosa, men har ikke så mye av dette. Marineblå er en farge som passer til nesten alle hester og som er utrolig populær :P

Er ikke noe fint å blande sort og brunt saltøy syntes jeg, men dette spiller egentlig ingen stor rolle. Har fått øye på rytter i en høy klasse som hadde brunt og sort saltøy. Irriterte meg grenseløst da jeg tenkte over at martingalen jeg hadde kjøpt hadde messingspenner, mens hodelaget hadde sølvspenner - men ikke så mye som kan gjøres med det ;)

Klemz fra Vibeke


Svar forfatter: Lisa og Mr.Rufus Hjort
Besvart den: 26/10/2004 23:00:25
Melding:

haflingeren min MÅ ha brunt saltøy!!! svart blir så hardt på lille han!! han kler best berst.....både sjaberak og bandasjer/ belegg, men siden jeg syntes det fort blir for kjedelig så har han: knæsj lysegrønne belegg og samme i sjaberak, lyseblå sjaberak og bandasjer, lilla bandasjer og sjaberak, brukte også rosa sjabetak, men den fikk treneren min lurt meg til å bytte med henne. hehe....liker å ha knæsje farger på hesten min jeg.


Svar forfatter: Anette&Ali&Aurello
Besvart den: 29/10/2004 21:58:38
Melding:

Synes svart lær er fint på røde hester jeg! Jeg har nettopp kjøpt meg en haflinger, og skal kjøpe alt læret til den i svart :)
Åsså har jeg bestemt meg for off-white på shabrak og annet tilbehør ;) Tror det kan bli ganske så fint!Svar forfatter: Liten_Lista
Besvart den: 31/10/2004 18:39:44
Melding:

Er ganske nøye på at ting skal se bra ut. I sprangen har jeg utstyr i havanna, og i dressuren synes jeg det måååå være svart. Så da har jeg det.. Viktig som mange sier at enten så har man messing eller stål på bitt, sporer etc.

Har mørk fuks hest da, på stvner har jeg creme og grått, ellers synes jeg det er ganske kult med beige eller brunt


Svar forfatter: jalla
Besvart den: 31/10/2004 18:47:14
Melding:


Men en annen ting som er viktig med tanke på utstyret og da kanskje spesielt på stevner; at utstyret er reint!! Svart saltøy, eller alt saltøy generelt tar seg mye bedre ut når det er ny pusset og smørt inn med fett!

Shabracker/bandasjer og lignende må også være reint.


Svar forfatter: Brum
Besvart den: 01/11/2004 20:49:38
Melding:

Dette synes jeg er fint:
Kongeblå til fjording...
Knallrød til svarte hester...
Hvit til røde hester...


Svar forfatter: Julie=)
Besvart den: 20/09/2005 19:48:42
Melding:

Jeg har en rød hest m/hvit man og hale. Bruker svart sal og hodelag, ellers brune lærbeskyttere, brun grime osv. Går mest i brunt og denimblått til han!


Svar forfatter: tebj0
Besvart den: 20/09/2005 20:47:30
Melding:

Jeg har en rød hest med hvit man og hale... Til han så har jeg alt lær i sort og i bandasjer/belegg/sjabracker o.l så har jeg hvitt eller grønt! Han er kjempe-pen i disse fargene!


Svar forfatter: Wenche=)
Besvart den: 20/09/2005 20:48:07
Melding:

Har rød hest jeg, og syns hun passer veldig godt med oliven grønn, svart og hvitt! Har svart sal og svart hodelag og svart fortøy, men spennene på fortøyet er i messing, mens de på salen er i sølv, men, det syns nesten ikke, for spennene er så små på fortøyet;) Ellers så syns jeg at royalblå schabrak i sånn "fløyelstoff" er utrolig dfint på svarte hester! 'drømme' hehe


Svar forfatter: Lene23
Besvart den: 20/09/2005 20:55:28
Melding:

Jeg har brun hest og synes da det passer best med svart utstyr. Dette gjelder da lærutstyr salen min er av sort lær og samme er hodelaget. Samt at stevne beleggene mine er svarte.
Ellers er utstyret stort sett i blått. Er veldig glad i blått men også vin rødt synes jeg er en fin farge.
Men det er veldig individuelt hva folk velger da


Svar forfatter: Kristine & Ibrahim K
Besvart den: 21/09/2005 22:52:12
Melding:

Hos meg og hesten min går det i brunt, beige, creme, hvitt og marineblått I tillegg har han svart sal og hodelag med sølvspenner! Bærr'e lækkert!


Svar forfatter: Bente_og_Etanec
Besvart den: 21/09/2005 23:28:39
Melding:

Til min hest har jeg svart lær, spennene på hodelaget og salen er i messing og bittet i stål. Bryr meg ikke så mye om det, syntes at det viktigste er at utstyret passer og at det er behageligt og godt for hesten min.
Til ponnien min har jeg bare sele og kjerre, der går det i blått og svart. Matcher bedre hos ham ja.


Svar forfatter: Olithyon
Besvart den: 21/09/2005 23:59:26
Melding:

Kopi av melding:
[...]Ellers er det kanskje en vinrød sjabrack,og f.eks ,2 forskjellige bandasjepar, bellegg foran bandasjer bak,omvendt eller bellegg alle bena, eller bare rett og slett 4 forskjellige bandasjer (+ kopper uansett foran) alt ettersom hva som ligger nærmest. [...]

[...]Det eneste som alltid matcher hos meg uansett trening,individuell trening eller stevne er messing detaljene
Opprinnelig postet av AmillionJeg må inrømme det. Jeg er en matcher. Jeg får grøssninger av umatchende bandasjer /sjabraker / rytterens klær osv. Er egentlig ikke en stor greie, men 4 forskjellige farger på bandasjene? Hehe... instruktøren må vel se regnbuen etter å ha instruert deg på time ;)
Ellers er jeg enig i at metalldelene må matche


Svar forfatter: Wendy-J
Besvart den: 22/09/2005 07:43:24
Melding:

Jeg har jo ei fjordinghoppe, og henne skal jeg etter hvert kjøpe brunt utstyr til med messingspenner. Nå har jeg brunt hodelag og svart sal, men eneste grunnen til at salen er svart er at det er wintec dressur. Denne skal jeg bare ha til hesten får bygga masse muskler så skal jeg ha brun dressursal.

I schabrack og bandasjer, grimer o.l. er alt burgunderrødt utenom grime og leietau som er i brunt lær. Jeg syns dette kler henne kjempebra.


Svar forfatter: popo
Besvart den: 22/09/2005 19:25:51
Melding:

Da jeg hadde fjording, hadde jeg mest mørkegrønt i utstyr.
Etter jeg solgte henne brukte jeg det samme utstyret på mange forskjellige hester, med forskjellige farger. Nå har jeg Haflinger, og det passer bra til han også...

Så grønt er en farge som kler alle hester i alle farger


Svar forfatter: Supermaja
Besvart den: 23/09/2005 09:25:50
Melding:


Jeg har alle slags farger på utstyret mitt. Om sammensettingen ikke er lik, så prøver jeg at fargene skal være i dus..

Til den svarte hesten syns jeg lysebrunt utstyr er fint, eller helt svart. Jeg har ett cognac-farget hodelag, som jeg gjerne sku hatt matchende sal til(?)!!! He he. Svart lærutstyr er generelt veldig nøytralt og passer til de fleste. Syns heller svart utstyr på brun hest enn brunt, mørkbrunt på brun hest...

Okergult er kult


Svar forfatter: Tone_
Besvart den: 23/09/2005 12:20:20
Melding:

Jeg driter i fargen på utstyret så lenge det passer og funker som det bør funke...


Svar forfatter: Bea
Besvart den: 23/09/2005 15:18:19
Melding:

liker brunt lær til sorte, så synes jeg det er veldig fint med messing og senneøpsgult til sorte hester.


Svar forfatter: nutte
Besvart den: 23/09/2005 15:49:56
Melding:

harsort sal til rød/palmino ponni;) syntes det passer fint.


Svar forfatter: Cowgirlchris
Besvart den: 23/09/2005 16:09:40
Melding:

Jeg har jo hester av forskjellig farge, og dermed kan man vel si at fargevalget blir større for meg. Men jeg har jo noen "likes og dislikes" som spiller inn. Jeg ser sjuk ut med limegrønt, gult og turkis og neonrosa. Fargene jeg liker personlig er pudder-rosa, fersken, rødt, brunt, svart, neon-oransje og burgunder.
Rød hest kan se bra ut med alle etter min mening.
Svart er bra med rødt og neon-oransje.
Hvit er fin med alle, og det samme er mørkebrun hest...

Har rødt til Svarten (salteppe og beinbelegg og slinky til meg selv).
Kjøpte burgunder til Lady nå. Og planlegger neon-oransje etterhvert... hehe..

GØY med stæsh!

Line.


MIX - for Hest og Hund! : http://mix.hestemarked.no/

© 2005-2007 Hestemarked.no / Hundemarked.no